PEŠIĆEV JAKA PORUKA PRED AMERIKANCE: Ako nismo spremni da ih neutrališemo, ne treba ni da uđemo u dvoranu!

20:40 | 27-07-2024

OI24 0

Selektor najavio meč sa Amerikancima.

Svetislav Pešić

Sve je spremno za spektakl. Sutra će košarkaši Srbije otvoriti takmičenje na Olimpijskim igrama utakmicom sa moćnim Amerikancima koju je najavio selektor Svetislav Pešić.

Nesumnjivo je da su Amerikanci individualno moćni, otuda Pešić otkriva da Srbija ima plan kako da parira protivniku.

- Prva utakmica je najvažnija, čekamo Amerikance, kako da se suprotstavimo timu sa izraženim individualnim kvalitetom. Atletski su moćni, brzi, individualno talentovani i obučeni, ako nisi spreman da timskom odbranom to neutrališeš ne treba ni da ulaziš u dvoranu! Mi ćemo pokušati da ih limitiramo. Imamo plan igre i pokušaćemo da ga sprovedemo. Drugi zadatak je da moramo da znamo da košarka nije hokej na ledu. Promena ritma je važna. Moramo da znamo kada to da uradimo, posebno u napadu. Da igramo precizne sisteme, jasno. U svemu tome će ekipa koja bude pravila manje grešaka, pre svega izgubljenih lopti, je bliža pobeda. Da znamo koga napadamo, kako napadom, u kom vremenu, u kojoj sekundi... Na svemu tome smo radili i insistiraćemo na tome.

Podvukao je Pešić da ekipa još uvek nije na najvišem fizičkom nivou spremnosti.


- Nismo na fizičkom nivou kako bi trebalo. Neki igrači nisu dostigli taj nivo. Neki nisu mogli da igraju neke pripremne utakmice. Jedanput se igraju OI i tu je dodatna motivacija, želja može da nadoknadi nedostatak fizičke spreme. Izgleda da je prvenstvo kratko sa šest utakmica, ali ima dovoljno dana da igrači podignu nivo. Znam da navijače interesuje da li možemo da dobijemo Amerikance, mene to ne zanima previše iako bih naravno voleo da dobijemo, ali mi imamo i Portoriko i Južni Sudan, ako želimo da odemo u Pariz.

ata ATA Images
 

Naravno, najveći cilj Srbije je medalja, međutim kako kaže selektor, dug je put do nje.


- Došao sam na početku olimpijskog ciklusa, ja ne znam da li neko u Srbiji ne bi želeo medalju. Naravno da je i ja želim. Do tog cilja se ne stiže samo željama, potrebno je da igramo dobro, da ono što smo trenirali sprovedemo u delo. Motivacija je tu. I kod mene i kod igrača. Već sam na početku rekao da imamo sve, ali je najvažnije da znamo kako se stiže do cilja. I onda možemo da sanjamo velike rezultate i medalje - zaključio je selektor Srbije.

Meč "orlova" i Amerikanaca zakazan je za sutra od 17.15.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading