"NAJTEŽA NOĆ ZA MIKECA" Srpski strelac u borbi za zlato, evo šta kaže legenda

06:00 | 28-07-2024

OI24 0

Zanimljiva izjava.

Damir Mikec

Četvorostruki predstavnik Srbije na Olimpijskim igrama (OI) u streljaštvu Srećko Pejović rekao je večeras da je bilo očekivano da se srpski strelac Damir Mikec plasira u finale OI u Parizu, kao i da ima šanse da osvoju zlatnu medalju, budući da je on u svetskom vrhu već godinama unazad i da je trebalo samo rutinski da se odradi ono što on već ume, "zna i ima u rukama".

MNOGO JE MOĆAN! Mikec počisto rivale, tako se to radi!

Pejović je rekao za Tanjug da je Mikec profesionalno "izgurao ulazak u finale koji je bio očekivan". On je istako i da je u sportu kao što je streljaštvo najvažnije ući u finale.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Tamo ide samo osam takmičara, svi ostali ispadaju i nema nekih dodatnih takmičenja - ko je upao, upao je - rekao je Pejović.

Pejović je istakao da se Mikec dobro snašao, da mu je konkurencija bila jaka, kao i da je on sazreo i rasterećen, a uz to je osvojio i srebrnu medalju na OI u Tokiju.

- Znam da on hoće zlato i iz Pariza, ali se to ne može planirati. To ne zavisi samo od vas i vašeg nastupa, nego i od ostalih učesnika. Ali, mislim da može da dođe do medalje - naglasio je Pejović.

Kada je reč o ostalim igračima, Pejović je rekao da je malo iznenađen nivoima rezultata budući da su bili prilično ispod Mikeca, ali da to ne znači da neće ostvarivati mnogo bolje rezultate.

On je dodao da je nezahvalno prognozirati hoće li Mikec u finalu doći do zlata, iako bismo svi to priželjkujemo.

- Njemu će ovo sigurno biti najteža noć pred sutrašnji nastup na finalu i on sigurno najviše želi to zlato. Svi mu držimo pesnice i želimo mu da pobedi - rekao je Pejović.

On je istakao da mu je žao što se Zorana Arunović nije plasirala u finale jer je, kako je rekao, bila pred vratima samog finala i uz to je dva puta bila na četvrtom mestu na OI.

Dodao je da je Arunovićeva velika legenda sa velikim brojem osvojenih medalja i da su ona i Damir Mikec u miksu moćan tim jer veruju jedno u drugo.

- Dešavalo se da Mikec nekad malo slabije gađa, a da Zorana gađa odlično, ili obrnuto, ili da oboje gađaju odlično. Verujem da će oni to da poklope i uklope svoje rezultate i da će to biti dovoljno za medalju - rekao je Pejović.

Naveo je da očekuje da današnji rezultat neće previše negativno uticati na nju, iako zna da joj je teško, ali je istakao da je ona odlična finalistkinja, zbog čega mu je žao što nije ušla u finale, te da bi njen ulazak u finale bio druga priča, bez obzira na krajnji plasman.

Govoreći o Lazaru Kovačeviću koji će se sutra takmičiti u nadmetanju vazdušnom puškom, a za nekoliko dana u pucanju iz malokalibarske puške, Pejović je rekao da je on jedini koji se plasirao sa tom disciplinom, i to kao neko ko prvi put učestvuje na OI.

Dodao je da i on ima ambiciju da se plasira u finale i da je jasno da će dati sve od sebe da toga i dođe.

- Dobar je Laza, tako da od njega očekujem dobar nastup - rekao je Pejović.

Govoreći o ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara, Pejović je rekao da je očekivao nešto drugačije i da svako ima drugačiji ukus, ali da su sva otvaranja uvek grandiozna i velelepna.

Na pitanje da li možemo da oborimo rekord u broju medalja, koji iznosi devet, koliko su ih predstavnici Srbije doneli sa OI u Tokiju, Pejović je rekao da očekuje da će se sportisti iz Pariza vratiti sa većim brojem medalja.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading