NEDOVOLJNO SJAJNO IZDANJE SRPSKOG PLIVAČA Stjepanović oduvao konkurenciju, prvi u kvalifikacijama na 200 metara, ali ostao bez polufinala

11:17 | 28-07-2024

OI24 0

Svaka čast za našeg plivača, ali je ipak ostao bez polufinala!

Velimir Stjepanović

Velimir Stjepanović je uspeo da izbori prvu poziciju u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Parizu na 200 metara slobodnim stilom. 

Velja je izborio vreme od 1:47, a tokom čitave trke je bio na prvom mestu. 

DOMINACIJA PIMENOVA I MAČKOVIĆA Idu po medalju u Parizu, plasirali su se u polufinale, ubedljivo do prvog mesta

Ali, ipak je ispao sa Olimpijskih igara u Parizu! 

On je isplivao u vremenu 1:47,56 i stigao je na cilj pre Slovenca Saše Boškana, Sirijca Omara Abasa i Muhameda Ahmeda Duranija iz Pakistana. Na kraju nije ušao u prvih 16 i završio je takmičenje. 

U drugoj kvalifikacionoj grupi plivalo je sedam takmičara i svi su imali bolje vreme od srpskog predstavnika, dok je u trećoj grupi šest plivača bilo brže. Nadali smo se da neće više od tri plivača iz poslednje grupe biti brža od njega, ali to se nažalost nije desilo. 

Pošto je u četvrtoj kvalifikacionoj trci od Sjepanovića bilo brže pet plivača, on je kvalifikacije završio kao 18. i za dva mesta mu je izmaklo polufinale. Ipak ima šanse da se pojavi tamo jer će biti druga rezerva za polufinalne trke. Ako dva plivača odustanu do finala, on će upasti. 

Polufinale je zakazano za večeras od 20.45. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading