JUNAK POBEDE SRBIJE NAD JAPANOM PORUČIO Nisam zabrinut, ovo je tek prva utakmica na Igrama

14:44 | 28-07-2024

OI24 0

Vaterpolisti Srbije pobedili su Japan rezultatom 16:15 u meču prvog kola grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu

vaterpolo reprezentacija Srbije

Na startu meča Srbija je vodila 2:0 i 4:2, ali je Japan stalno držao priključak. Srbija je dva minuta pre kraja poluvremena vodila 7:6, ali se na veliki odmor otišlo ipak vođstvom Japana - 8:7.

Izabranici Uroša Stevanovića preokrenulio su na 9:8 na startu treće deonice, a ubrzo zatim i 12:9, ali se Japan vratio na 11:12 i tim rezultatom se ušlo u poslednju četvrtinu. Zatim je Japan izjednačio na 12:12, ali je Srbija uspela da se odmakne na 15:13 tri munuta pre kraja.

Japan je izjednačio na 15:15 minut i 53 sekunde pre kraja, ali je najbolji igrač utakmice Dušan Mandić sedmim golom na utakmici vratio prednost Srbiji na 1,35 pre kraja i ispostavilo se postavio konačan rezultat.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Mandić je predvodio Srbiju sa sedam golova, a po dva su dali Nikola Dedović, Viktor Rašović i Nikola Jakšić. Strahinja Rašović, Nemanja Vico i Radomir Drašović dali su po jedan gol. Jusuke Inaba je sa šest golova bio najefikasniji u Japanu, a Keigo Okava je tri puta bio strelac.

"VEČERAS SE LEBRON PEČE" Srbi smislili nove pesme za utakmicu protiv Amera (VIDEO)

Po završetku utakmice, najbolji igrač Srbije u današnjem meču, Dušan Mandić, izjavio je: 

- Jeste, vrlo neugodan Japan, znali smo da će nas čekati teška utakmica, doduše, mislili smo da ćemo je prelomiti u trećoj ili četvrtoj četvrtini. Nisu se dali, vraćali su se, iako smo dva puta imali plus tri. Nimalo nisam zabrinut, ovo je reprezentacija koja igra potpuno atipičan vaterpolo, nisu merilo ni naše odbrane, ni naše igre. Prva je utakmica na OI, to nosi teret, mnogim momcima je ovo prvi meč na Igrama. Ovo se zaboravlja, fokusiramo se na sledeću utakmicu, koja je Australija - rekao je Dušan. 

Sledeći protivnik delfina, biće Australija. 

- Neugodan protivnik, igrali smo sa njima na pripremama, moramo ući skoncentrisano u meč, jaki su fizički, puno plivaju, moramo ući istom merom. Najbitnije da smo upisali pobedu i to da smo tako otvorili OI. Sledeći meč nam je sve na svetu, idemo da se odmorimo i da pogledamo ostale mečeve, pre svega tu utakmicu Španije i Australije, znam da su Španci pobedili, ali ne znam koliko. Nije lako nikako pobediti, svi su došli spremni i svi žive svoje snove dok traju OI. Nema razloga za brigu, popravićemo se i pokušati da popravimo igru. Ovo je turnirski sistem, osam mečeva, znamo kako treba - dodao je Mandić. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading