KAKVA DRAMA U LILU Srbija imala plus 20 i umalo izgubila - jedna blokada rešila meč

22:49 | 28-07-2024

OI24 0

Neverovatno loše odigrana poslednja četvrtina.

epa

Umalo od gotovog veresija. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je pobedom započela nastup na Olimpijskim igrama tako što je jedva nadigrala Portoriko, pošto je u jednom trenutku vodila i sa 20 poena razlike. Na kraju je semafor stadiona u Lilu pokazivao 58:55.

"AMERIKANCI DODATNO MOTIVISANI PROTIV SRBIJE" Poruka selektora Pešića posle teškog poraza na početku OI

Ništa nije ukazivalo na to da će se igrati neizvesna završnica. "Lavice" su vodile čitavim tokom susreta i kako je vreme odmicalo, razlika se samo povećavala. U svakom segmentu igre su bile dominantne i sve je ukazivalo na rutinski trijumf.

Onda je došla ta četvrta četvrtina tokom koje je Srbija postigla samo tri poena! Naravno, Portorikanke su ovako loše izdanje naših košarkašica iskoristile ne samo da smanje zaostatak, već i da dođu u poziciju da imaju napad za pobedu!

Ipak, Dragana Stanković se sjajno snašla u mis-meč situaciji sa značajno nižom i bržom protivnicom, ispratila ju je nogama i onda izblokirala na oko šest sekundi do kraja susreta! Ona je odmah potom bila faulirana, postigla je jedno od dva slobodna bacanja i time stavila tačku na ovaj dramatični duel.

Najefikasnije u redovima pobednica su bile Dragana Stanković sa 15 poena, odnosno Jovana Nogić sa 14, s tim što je prva imala i 10 skokova, a druga sedam asistencija. Saša Čađo je doprinela sa 10 poena, dok je Ivon Anderson imala sedam poena, pet skokova i osam asistencija. Kod Portorika se istakla Triniti San Antonio sa 11 poena i četiri skoka.

Srbija - Portoriko 58:55 (23:15, 20:11, 12:10, 3:19)

Dvorana: "Stadion Pjer-Moroa"; Gledalaca: 12.000; Sudije: Forsberg, Bojer, Dejvidson

Srbija: Raca 4, Čađo 10 (4sk), Jovanović, Anderson 7 (5sk, 8as), Stanković 15 (10sk), Nogić 14 (4sk, 7as), Janković 8, Katanić, Dugalić (4sk), Krajišnik (8sk), Đorđević, Smailbegović. Selektorka: Marina Maljković

Portoriko: Melendez 4 (6sk), Džons 2, Rosado 8 (5sk, 7as), Perez, Gibson 3, Roma 4 (6sk), Holingšed 8 (6sk), Gvirantes 2, San Antonio 11 (4sk), Kvinones 5, Pagan 2, Benitez 6. Selektor: Gerardo Batista

KRAJ UTAKMICE

40. minut - Dragana Stanković je spasila Srbiju. Prvo je napravila blokadu pri napadu Portorika za pobedu, da bi zatim pogodila jedno slobodno bacanje i tako postavila konačan rezultat!

40. minut - Epilog haosa: Tehnička greška za Stanković i nesportska za Holingšed. Jedan penal je pogodio Portoriko, a Srbija nijedan. 

40. minut - Haos na terenu, Stanković je ušla u žustar duel sa jednom Portorikankom, posle čega su je zadržale da ne nasrne na nju. 

38. minut - Novi period zatišja koji je prekinula Portorikanka, a onda nešto kasnije i mnogo sreće za Srbiju, pošto im protivnice nisu realizovale zicer.

36. minut - Teški trenuci za Srbiju, nova trojka za Portoriko. Serija 14:0 protivnica, koja je napokon prekinula Stanković sa pogotkom sa poludistance.

35. minut - Srbija je u ozbiljnom problemu i dalje je bez poena u poslednjoj četvrtini. Portoriko to koristi da priđe na jednocifreni zaostatak.

33. minut - Nova trojka za Portoriko, Srbija potencijalno u problemu. Još uvek bez poena naš tim. Odmah zatim, novi poeni za ekipu sa američkog kontinenta. Samo plus 10 za "lavice".

32. minut - Serija Portorika 5:0, veoma nesmotrena odbrana Srbije, mora mnogo bolje u nastavku.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30. minut - Sigurno su Srpkinje završile treću četvrtinu, iako nisu dale nijedan koš i sa ubedljivom prednošću odlaze u četvrtu.

28. minut - Portorikanke su srećno pogodile trojku od tablu, ali im Nogić nije ostala dužna, pa im je uzvratila normalnom trojkom. Odmah je dvojku dala i Stanković.

27. minut - Idealan izlaz iz tajmauta, Srbija je odmah povezala pet uzastopnih poena i tako odbila nalet protivnica. Precizne su bile Čađo i Nogić. 

26. minut - Period zatišja na terenu, ekipe greše, poena nema... Važno je videti ko će prekinuti "tišinu", a to je učinila Džonsova za Portoriko, što je bio signal za Marinu Maljković da zatraži tajmaut.

23. minut - Posle nekoliko promašaja, Portoriko je pogodio novu trojku, a potom su njegove košarkašice i dale dvojku iz kontranapada. Srbija nešto slabije igra u ovim momentima.

22. minut - Raca je lako poentirala i donela Srbiji još ubedljiviju prednost. Poprilinčo neefikasan početak treće četvrtine.

 

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

20. minut - Posle kratko zatišja se borba rasplamsala. Portorikanke su dale još jednu trojku, a Stanković uzvratila lepom dvojkom sa poludistance. 

18. minut - Portorikanke su konačno prekinule seriju Srbije i smanjile zaostatak na minus 18, ali samo nakratko pošto je odmah uzvratila Stanković za 41:21.

17. minut - Janković! Vezala je tri poena! Raste prednost Srbije, koja odavno nije primila nijedan poen - serija 11:0!

16. minut - Nogiiiić! Nova trojka naše košarkašice! Srbija dominira!

15. minut - Tri minuta niko nije postigao koš, a onda je Nogićeva preuzela stvari u svoje ruke i pogodila trojku iz velike udaljenosti!

12. minut - Ćađo! Namestila je ruku i pogodila još jednu trojku. Srbija prvi put ima prednost veću od 10 poena - 28:17.

11. minut - Kakav potez Dugalićeve! Probila je po desnoj strani i prosledila nestvaran pas za Stankovićeve koja je rutinski poentirala. 

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Šteta! Katanić je promašila zicer sa zvukom sirene. Kako god, odlična prva četvrtina "lavica".

9. minut - Anderson je imala mnogo sreće, loše je šutnula dugu dvojku, ali se lopta odbila od obruč i ušla u koš. Srbija na plus osam.

8. minut - Čađo! Trojka za Srbiju, koja odbija nalet protivnica, ali samo nakratko, pošto su Portorikanke odmah odgovorile svojom trojkom, trećom na meču.

7. minut - Portoriko je posle duže vremena pogodio nešto i to trojku, a uzvratila je Janković pogodivši jedno slobodno bacanje.

6. minut - Ruku na srce, "lavice" su mogle i ubedljivije da vode, pošto im je odbrana neprobojna. Do 11 poena ih je dovela Maša Janković.

5. minut - Anderson! Ivon je postigla trojku i donela Srbiji maksimalnih plus sedam!

4. minut - Srbija je pronašla ritam, a po dva poena su dale Raca i Nogić, koje su donele svome timu prednost od dva poseda razlike.

2. minut - Ekipe su razmenile po jedan postignut koš, s tim što je trojka Saše Čađo bila poništena i pretvorena u dvojku zato što je gazila liniju.

20.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici prvog kola Olimpijskih igara u kojoj se sastaju ženske selekcije Srbije i Portorika. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Lila.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading