"ORLOVI" SLOŽNI: Protiv Amerikanaca moramo da igramo savršeno, Durent napravio razliku

20:53 | 28-07-2024

OI24 0

Naši reprezentativci sumirali meč sa Amerima.

Ognjen Dobrić

Pružila je Srbija solidan otpor Amerikancima. Na kraju poraz od 26 razlike koji nije obeshrabrio naše momke. Svesni su Ognjen Dobrić i društvo da imamo još dva ključna meča sa Portorikom i Južnim Sudanom.

- Znamo šta nas čeka u nastavku. Gledali smo utakmicu Portorika i Južnog Sudana. Izuzetne ekipe, to ne kažem samo onako reda radi. Stvarno mislim da su dobri. Moramo da odigramo borbeno kao večeras. Amerikanci su kažnjavali svaku grešku. Imaju kvalitet da odmah naprave razliku, da sve brzo pretvore u koš. Moramo da igramo savršeno protiv njih.

Istakao je Dobrić i da krajnja razlika nije bila realna.

- Osećao sam se lepo na terenu, da igram protiv ovakve ekipe. Pokazali smo da možemo da igramo sa njima, ne kažemo da smo bolji, ali mislim da možemo da igramo sa njima, to prvo poluvreme je pokazatelj. Neverovatna rola Durenta je prelomila, na kraju mislim da nije realan rezultat.

Reč je uzeo Vasilije Micić koji je podvukao da je najveću razliku napravio individualan kvalitet Amerikanaca.

- Individualan kvalitet je sjajan, ali to nije neko iznenađenje. Nije lako igrati sa njima, ali ne mislim da smo bili toliko loši. Krenuli smo pod euforijom, samo treba da ostanemo mirni i da igramo dalje. Ovo je prilika za svakoga od nas da se bori i dokaže u dresu Srbije. Krenuli smo dobro, ali su i oni spremni, videlo se da su gladni.

Ognjen Dobrić FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
 

Poručio je plejmejker Šarlota da bi mnogi mladi mogli da se ugledaju na tim SAD-a.

- Šta da kažem? Najviše sam ipresioniran njihovom radnom etikom. Svi tim momci su prvi u svojim timovima kada je u pitanju rad, tako da me ništa ne iznenađuje. Možda je ovo primer i za mlađe momke da vide kako to izgleda.

Vanja Marinković smatra da je prevagu za Amerikance doneo fantastični Kevin Durent.

- Mislim da smo odigrali dobro prvo poluvreme, ali Kevin Durent je napravio razliku i naše izgubljene lopte. Kada on uđe u seriju, onda je baš teško. Odigrali smo borbeno i korektno, ali bila je i ta serija izgubljenih lopti. Možda je moglo malo manje, ali idemo dalje. Gledamo da pobedimo naredne dve utakmice - zaključio je novi igrač Partizana.

Srbija će naredni meč odigrati protiv Portorika za tri dana od 17.15.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading