(Poslednji) ples u Parizu

07:00 | 29-07-2024

OI24 0

Vreme je za 60. okršaj dva velikana, možda i poslednji.

Novak Đoković i Rafael Nadal

 

Ko kaže da je poslednji ples?

Tako je Rafael Nadal odgovorio kada je pre nekoliko dana upitan da li je spreman za "poslednji ples" protiv Novaka Đokovića, nekada, a i sada velikog rivala.

Novak Đoković i Rafael Nadal EPA
 

Hteli to da priznamo ili ne, Nole više neće imati rivale kao Rafu i Rodžera Federera. Protiv Švajcarca više ne može da igra jer je u penziji, ali zato svi mi imao tu čast da Noleta i Rafu gledamo, bar još jednom. Neka je i poslednji, ali uživaćemo u svakom trenutku.

Da se osvrnemo malo na statistiku. Ovo će biti 60. duel dva majstora "belog sporta". U dosadašnjih 59 Novak je slavio 30 puta, a Nadal samo jednom manje, što daje još jednu draž ovom duelu. Španac će se boriti za izjednačen bilans, a Nole za verovatno konačnu pobedu u međusobnim okršajima. Nije mala stvar.

Rafael Nadal EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI
 

Organizatori Olimpijskih igara doneli su pomalo čudnu odluku da ovaj meč postave kao drugi na Filip Šetrije stadionu, a znajući da program počinje u 12 časova... treba očekivati "teniski klasik" oko 13.30 - 14.00.

Naravno, tribine će biti pune, ali bi večernji termin od 19 časova u potpunosti upotpunio doživljaj. No, ostavimo to po strani. Bitno je da ćemo gledati istoriju, zar ne?

Bilo je mnogo legendarnih duela dvojice momaka koji su promenili istoriju tenisa. Podsetiću vas na poslednji, a on je završen pobedom Rafe Nadala u četvrtfinalu baš na ovom mestu, u Parizu, samo tada na turniru koji nosi naziv Rolan Garos. Biće ovo, dakle, prilika da se Novak na neki način revanšira.

Španac nije optimista po pitanju duela sa Đokovićem. Svestan je da više nije na nivou kao pre, ali znate kako u fudbalu kažu da se igraju derbiji - ma koliko Zvezda na papiru bila jača od Partizana, Real od Barselone, Junajted od Sitija - DERBI JE DERBI!

Novak Đoković Tanjug/Ap
 

- Igramo u različitoj situaciji nego pre, ranije, igrali smo u završnim fazama turnira, borili se za važne stvari. Ne znam na kojem nivou mogu da budem - rekao je Nadal i dodao:

- Trudiću se maksimalno kako bih mu stvorio probleme. Neizvesno je šta će se desiti, ali izaću ću na teren sa pravim stavom i ukoliko mi dođe inspiracija, razbiću se od truda kako bi to bilo posebno veče. To je meč kojem se radujem, ali oprezan sam jer ne znam na kojem nivou takmičarski mogu da budem. Uživam u ovom iskustvu.

Uživa Rafa, a uživamo i svi mi i tek ćemo uživati. 

Spremite se dobro - vreme je za (poslednji) ples u Parizu!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading