SUNCE, PESAK I LOPTA Podno Ajfelovog tornja praznik za oči: Lepota seva na sve strane

06:30 | 29-07-2024

OI24 0

Odbojka na pesku je po pravilu jedan od najatraktivnijih sportova za gledanje

Odbojka na pesku u Parizu

Na stadionu od 12.860 mesta podno Ajfelovog tornja, napravljenom za Igre u Parizu, počeo je olimpijski turnir u odbojci na pesku. Na kojem, dabome, pažnju izaziva lepši pol.

Odbojka na pesku u Parizu AP/Louise Delmotte
 

Po običaju, tribine u ovom atraktivnom sportu budu ispunjene jer gledati zgodne sportistkinje kako se bacaju po pesku za svaku loptu je praznik za oči, zar ne?

Odbojka na pesku u Parizu AP/Louise Delmotte
 

Francuskinje, Brazilke, Italijanke, Holanđanke... bore se za svaku loptu, ne štedeći ni sebe, niti dlanove - i uzdahe, dabome - publike na punim tribinama.

Odbojka na pesku u Parizu AP/Robert F Bukaty
 

U blizini jednog od simbola Pariza igra se i muški turnir. Stiven van de Felde, osuđeni silovatelj i pedofil, debitovao je pobedom. S partnerom Metjuom Imersom savladao je turski par 2:1, ali je ovaj meč ipak bio pod lupom javnosti zbog prošlosti 29-godišnjaka iz Haga. Gledalište ga je, uglavnom, dočekalo zvižducima.

Odbojka na pesku u Parizu AP/Louise Delmotte
 

Van de Felde je godinu dana bio u zatvoru zbog silovanja devojčice od 12 godina. Gnusan zločin je počinio 2014. u Engleskoj, kad je imao 18 godina. Upoznao je devojčicu preko Fejsbuka, otputovao na Ostrvo i s njom imao seksualni odnos.

Stiven van de Felde AP/Louise Delmotte
 

Holanđanin tokom Igara ne boravi u Selu, već u privatnom smeštaju. U braku je s Nemicom Kim, takođe odbojkašicom, koja se školovala za policajca.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading