ĐOKOVIĆ ODBIO DA PLEŠE SA NADALOM Novak gazio, pa se kockao, ali ipak deklasirao Rafu i nastavio pohod ka zlatu

15:34 | 29-07-2024

OI24 0

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u treće kolo Olimpijskih igara

Novak

Đoković je u drugoj rundi deklasirao najvećeg rivala Rafaela Nadala sa 6:1, 6:4, posle jednog sata i 44 minuta igre.

Bio je ovo njihov jubilarni 60. okršaj, a Srbin sada vodi 31:29. Mnogi su mišljenja da je ovo njihov poslednji ples. Možda im jeste poslednji međusobni meč, ali ples sigurno nije bio, pošto je za ples potrebno dvoje, a Novaku se danas nije plesalo.

Odigrao je drugi reket sveta najbolji meč od početka godine i počistio sa terena Rafu, te mu verovatno pomogao u odluci da završi karijeru.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sve je Đokoviću funkcionisalo kako treba, a naročito je bio impresivan na riternu i tako konstatno vršio pritisak na protivnika.

U prvom gemu se Novak kockao. Imao je 40:0, ali je dopustio Nadalu da dođe do 40:40. Ipak, sprečio je dodatne probleme i poveo sa 1:0. Međutim, u nastavku jednosmerna ulica i potpuna dominacija. 

Malo je nedostajalo da Đoković po prvi put u karijeri dobije set protiv Nadala sa nulom, ali je Španac uspeo da spreči potpuni debakl.

Tamo gde je stao u prvom, nastavio je Novak u drugom setu. Ekspresno je poveo sa 4:0, ali onda potop. Opustio se srpski teniser, samo malo sklonio nogu sa gasa i Rafa je to kaznio. Ispustio je Đoković oba brejka i dobili smo neizvesnu završnicu drugog seta.

Ipak, Novak ponovo pokazuje mentalnu snagu, dolazi do novog brejka, a zatim u velikom stilu overava plasman u treće kolo, pošto je na meč loptu odservirao as.

Naredni rival biće mu pobednik meča Dominik Kepfer - Mateo Arnaldi.

ĐOKOVIĆ - NADAL 6:1, 6:4

Drugi set:

6:4 - Kraaaaaj! Novak Đoković je srušio Nadala i prošao u treće kolo Olimpijskih igara!

5:4 - Breeeeejk! Kakva ludnica, kakav gem! Iskoristio je Đoković četvrtu brejk loptu predvinim drop šotom i u narednom gemu servira za pobedu!

 

 

4:4 - Potop Đokovića, Nadal vraća i drugi brejk! Prvu brejk loptu je spasao Novak odličnim servisom, ali je kod druge smečovao u Nadalu i ovaj je to kaznio. Dobili smo dramu niotkuda.

4:3 - Treći gem u nizu za Rafu. Ne bi smeo Novak da mu pruža priliku da se vrati u meč. Zato je naredni gem od velike važnosti.

4:2 - Vraća Nadal jedan brejk. Bio je ovo daleko najgori gem Đokovića od početka meča. Prvo je Rafi poklonio brejk loptu, a onda je odservirao duplu servis grešku.

4:1 - Evo prvog gema za Nadala u drugom setu. Ali, Đoković sve drži u svojim rukama.

4:0 - Ništa novo, još jedan ubedljiv gem za Novaka.

3:0 - Breeeeejk! Novak ponižava Nadala i dolazi do duplog brejka!

 

 

2:0 - Au, kakav meč igra Novak Đoković, vrlo verovatno najbolji od početka godine. Bez izgubljenog poena je potvrdio brejk.

1:0 - Breeeeejk! Nastavlja Đoković tamo gde je stao u prvom setu! Brejk na startu drugog. Bio je ovo još jedan gem koji se igrao na razliku, a Srbin je iskoristio drugi brejk loptu. Novakov ritern je impresivan!

Prvi set:

6:1 - Dobija Đoković prvi set. Potpuna dominacija našeg asa koji prvi deo igre dobija na impresivan način posle svega 39 minuta.

 

 

5:1 - Evo prvog gema za Nadala, mada je Novak ponovo pretio, bilo je 15:30, ali je Rafa sprečio totalni debakl u prvom setu.

5:0 - Ma, poezija Novaka Đokovića na delu! Nadal će servirati za ostanak u setu.

 

 

4:0 - Breeeeejk! Najduži gem od početka meča dobija Novak. Bio je ovo gem koji je podsetio na stare dane najvećeg rivalstva u istoriji tenisa. Sjajni poeni, nadmudrivanje na mreži. Đoković nije iskoristio dve brejk lopte, ali jeste treću i napravio je džinovski korak ka prvom setu. Savršeno riternira Srbin.

3:0 - Potvrđuje Đoković brejk i to sa nulom. Sa dva drop šota je direktno došao do poena. Početak kakav se poželeti može.

 

 

2:0 - Breeeeejk! Odličan početak Đokovića! Sjajnim riternima je došao do 0:30, imao veliku šansu na 15:30, ali se Nadal odlično snašao i iz defanzive preuzeo inicijativu te došao do poena. Međutim, napao je ponovo Novak, došao do brejk lopte, a onda Španac napravio grešku i Srbin dolazi do brejka na startu!

1:0 - Dobija Đoković uvodni gem, ali se prilično kockao. Imao je 40:0, da bi onda dopustio Nadalu da dođe do 40:40. Ipak, naredna dva poena je dobio Novak i došao do prvog gema.

13.39 - Poslednje pripreme Novaka.

 

 

13.25 - Iga je upravo završila svoj meč, Đoković i Nadal uskoro započinju spektakl.

13.05 - Statistika je Novakovoj strani.

Novak Printscreen
 

 

12.50 - Iga Švjontek je upravo dobila prvi set sa 6:1 i u drugom ima brejk prednosti, što znači da će Novak i Rafa uskoro na teren.

12.25 - Poslednje Novakove pripreme pred meč.

 

 

11.52 - Meč između Đokovića i Nadala je drugi po redu na terenu Filip Šatrije i počeće po okončanju duela Iga Švjontek - Dijana Peri.

11.45 - Nadal je u uvodnoj rundi savladao Fučoviča sa 2:1.

11.43 - Novak je na startu turnira pobedio Ebdena sa 6:0, 6:1.

Nadal i Đoković EPA-EFE/YOAN VALAT
 

 

11.41 - Ovo je jubilarni 60. okršaj dvojice tenisera, a Srbin vodi sa 30:29 u pobedama. Poslednji put sastali se pre dve godine u četvrtfinalu Rolan Garosa kada je Španac slavio sa 3:1.

11.40 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola Olimpijskih igara u kojem se sastaju Novak Đoković i Rafael Nadal. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Pariza.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading