(H)ALO, PARIZ - 8. DAN Braća iz Portorika i 1400 kilometara vožnje za tri dana - vredelo je

06:58 | 01-08-2024

OI24 0

Nije lako, ali je jako.

alo

 

Izveštač sport.alo iz Pariza - Miloš Milenović

Da mi je neko pričao da ću za tri dana na Olimpijskim igrama da vozim 1.400 kilometara u tri različita grada u Francuskoj, mislio bih da s tom osobom nešto nije u redu, ali... eto me.

Nije bilo lako, moram priznati, bilo je isrpljujuće. Međutim, sve je mnogo lakše kad dođete na mesto događaja i opali vas neki adrenalin koji niste ni znali da imate u sebi. Prvo zlato, dve pobede, sve je imalo poentu.

Ako nekada opet budem dolazio u Lil znaću tačan put do hale, neće mi trebati navijacija, to je sigurno. 

Najveći utisak iz grada svakako da su naši navijači kojih je ponovo bio veliki broj, a najluđa priča svakako da je Portorikanac Kristof koji je stigao u Lil kako bi bodrio svoju zemlju, ali zbog prijateljstva sa Markom iz Novog Sada odlučio je da meč gleda u dresu Srbije, dok će Marko nositi dres Portorika.

Tek kada sam ovde došao shvatio sam koliko ljudima ovo znači i kako košarka i generalno sport spajaju ljude. Marko i Kristof se znaju sa Svetskog prvenstva u Manili i od tada imaju sjajan odnos, praktično bratski.

Gledam kako se srpski navijači svi međusobno pozdravljaju, kao da se znaju 100 godina. Neki od njih sreću se samo na ovakvim događajima, neki su nastavili da se druže i privatno u Srbiji. Prelepo, zaista i stvarno je to poenta svega ovoga. 

Drago mi je da sam ponovo bio deo toga, da sam uživo osetio tu energiju, emociju. Srbija zaista jeste zemlja košarke i zauvek će tako biti, sve dok je ovih dobrih ljudi.

Sa dve pobede u džepu vrećamo se nazad u Pariz i verovatno više ne izlazimo iz njega do kraja Igara. Nadamo se sa još nekoliko medalja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading