SKANDAL U PARIZU Dvojica plivača pozitivni na koronavirus

17:34 | 31-07-2024

OI24 0

Korona je ponovo problem na Olimpijskim igrama

epa

Dvojica plivača iz Sjedinjenih Američkih Država testirana su pozitivno na COVID-19 tokom Olimpijskih igara u Parizu.

Kako prenosi SwimSwam.com, kao i Dejli mejl, plivači David Džonston i Luk Vitlok su dobili pozitivan rezultat na testu.

Poztivni testovi su došli nakon što je britanski plivač Adam Piti, koji je u ponedeljak podelio drugo mesto u finalu na 100 metara prsno, takođe testiran na COVID-19. Piti je izjavio da se oseća loše ujutru pre trke, ali se nada da će moći da učestvuje u štafetama kasnije ove nedelje.

Ovi navodi nisu potvrđeni od strane portparola plivačkog tima SAD. Oni su istakli da organizacija ne objavljuje podatke o zdravlju sportista javnosti. Do srede ujutro po istočnoj obali, nijedan od plivača nije bio povučen iz planiranih takmičenja.

Koronavirus je ponovo problem na Olimpijskim igrama. Podsećamo da su prethodne Igre 2021. godine u Tokiju održane bez prisustva publike i uz najstrože mere opreza, a sada je virus ponovo aktuelan i utiče na takmičenje u Parizu.

Pored Džonstona i Vitloka, australijska plivačica Lani Palister, koja je bila kandidat za medalju na 1500 metara slobodno, morala je da se povuče iz takmičenja nakon što je testirana pozitivno.

Britanski plivač Džejkob Vitl izjavio je da je njihov tim pooštrio mere opreza, koristeći dezinfekcijska sredstva i noseći maske kad god je to moguće.

- Pokušavamo da budemo ekstra oprezni i da ne prenesemo virus na druge - rekao je Vitl.

Olimpijske igre u Parizu se održavaju bez COVID-19 protokola. Međutim, An Dešan, direktorka komunikacija za Pariz 2024, napominje da su slučajevi COVID-19 u Francuskoj relativno niski i da su mere opreza i dalje prisutne.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading