GOSPODIN ROBOT IZ PARIZA ZA SPORT.ALO Naučili smo Kineze da igraju basket - ne brinite za basketaše, poraz Srbije je pozitivna stvar

21:06 | 31-07-2024

OI24 0

Naš sagovornik tvrdi da se nije dogodilo ništa strašno.

print

Piše: Đorđe Miljanić

Jedno od najvećih iznenađenja na Olimpijskim igrama se dogodilo u sredu, kada je basket reprezentacija Srbije doživela šokantan poraz od selekcije Kine i to pošto je jedan dan ranije rutinski nadigrala moćne Sjedinjene Američke Države.

HIT SCENA IZ PARIZA Srpski basketaši proslavili pobedu nad Amerima uz čuveni narodnjak: To je naša pesma već godinama i to se zna (VIDEO)

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kako bi sa našim čitaocima podelio utiske direktno iz Pariza, sport.alo je kontaktirao Stefana Stojačića, poznatog pod pseudonimom Gospodin Robot, inače nekadašnjeg basket reprezentativca Srbije i starijeg brata Strahinje Stojačića, sadašnjeg člana "orlova":

- Turistički sam došao ovde, nisam sa ekipom. Što se tiče basketa, ovo je do sada najveći događaj koji je do sada organizovan. Tribine su pune, vidi se po publici da je interesovanje veliko, vidi se po ljudima koji nisu mogli da uđu na teren, pa su stali da gledaju na video bimovima. Neka mesta nisu popunjena, a jako je teško naći karte, tako da je to neki kao propust. Generalno, sve je odlično.

Zanimalo nas je gde je Stefan sedeo:

- Imao sam karte koje mi je kupio brat - rekao je uz osmeh stariji Stojačić, pa nastavio:

- Tako da sam imao dobar pogled. Nisam bio skroz blizu terena, ali brat je omogućio da imam baš dobar pogled, idealan. 

Onda smo našeg sagovornika zamolili da nam prokomentariše poraz Srbije od Kine:

- Basket je nepredvidiv sport. S druge strane, Kinezi su ekipa koja mnogo godina ulaže. Mi smo dugo sa njima sarađivali, mi inače živimo u Kini i sa njima smo svi tamo mnogo vremena proveli, mislim, sa srpska i kineska reprezentacija. Nije da sam im bio trener, ali može da se kaže da smo naučili Kineze da igraju basket, sada nam se to malo obilo o glavu. Svakako, to je samo izuzetak od pravila, jer je ovo bila odlična utakmica za ekipu Kine, a loša za ekipu Srbije. Oni su šutirali 50 odsto za dva i 80 odsto za jedan, to je stvarno fenomenalno, pogotovo za utakmicu koja se igra do 21. U tim uslovima, može da se izgubi od svakog.

Da li je bilo opuštanja možda među reprezentativcima posle pobede nad Amerikom?

- Ne bih rekao da je bilo opuštanja. Prosto, mislim da je ta neka euforija protiv najjačeg protivnika, imala je dobar efekat na našu ekipu, pa smo je dobili lakše nego što smo očekivali. S druge strane, protiv Kine smo imali ulogu apsolutnog favorita i kažem, basket je jako nepredvidiv sport, tako da može da se desi da se izgubi utakmica od bilo koga. 

Znači, da ne brinemo...

- Ja lično ne brinem. Smatram da smo favoriti za zlato, iako to ne znači ništa. Svakako, nama bih dao najveće šanse, a ovaj poraz je možda pozitivna stvar. Ipak, određena briga mora da postoji, pošto u ovom sportu ništa nije sigurno. Mada, verujem da će kockice da se slože do momenta kada će se igrati najvažnije utakmice.

U kom smislu je pozitivno to što se dogodio poraz?

- Pozitivno zato što basket reprezentacija Srbije pravi taj pritisak nepobedivosti u javnosti. Ta stvar nikako nije dobra. Sada kada smo kiksnuli, može da postoji određena vrsta olakšanja. Mislim, ne znam. Može da postoji pozitivni aspekt u porazu, da shvatimo da se može izgubiti. Idemo dalje, svaka sledeća utakmica je nešto novo. Posle ovoga može da dođe do rasterećenja, pa da budemo spremni za utakmice koje se ne smeju izgubiti - zaključio je Stefan Stojačić razgovor za sport.alo.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading