STOJAČIĆ POGODIO ZA POBEDU Srbija posle drame srušila nezogne Holanđane

10:27 | 01-08-2024

OI24 0

Basketaši Srbije pobedili su u trećem kolu OI. Pala je Holandija posle drame

app

Srbija je u prvom kolu bila bolja od opasnih Amera, a onda je usledio šok. Naši momci su potpuno neočekivano izgubili od Kine.

Meč protiv Holnadije bio je sve samo ne lak. Strahinja Stojačić doneo nam je trijumf u triler završnici! 

Rivali su poveli sa 2:0, a Srbije je uzvratila sa penala. Srbija nikako nije uspevala da preokrene rezultat. "Lale" su na početku bile dosta sigurne u napadu.

Trojka Majstorvića postavila dovela nas je u prvu prednost 5:4. Ipak, rival se nije predao, pa su stigli do nove prendosti od 6:7.

Naši momci su prvi put do prednosti  od tri poena posle koša Majstorovića (10:7). Posle dobre odbarne trojka Brankovića donela nam je četiri poena prednosti. Vasić je poentirao, ali je napravio faul, pa su Holanđani došli u priliku za slobodna bacanja.

Nije bilo lako, Holandija se nije predavala, konstanto su pretili Srbiji. Trojak za trojkom, Branković je uspeo da pogodi i odlepi Srbiju (16:14). Stojačić je moćno zakucao i tako napravio put Srbiji ka pobedi.

Ipak, Holandija se nije predala. De Jong je doneo 17:17, ali je Branković fauliran na šutu za tri poena. Pogodio je oba bacanja.

A onda... Holandija se vratila, a na oko tri sekunde do kraj Stojačić je pogodio za pobedu!

Naši momci večeras od 22.35 igraju protiv selekcije Francuske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading