NIJE MI BILO SVEJEDNO, EMOCIJE SU PRORADILE Andrea Arsović za sport.alo iz Pariza o Zorani i Damiru, Đokoviću, ali jednoj posebnoj želji

07:00 | 05-08-2024

OI24 0

Andrea je za sport.alo upravo iz “grada svetlosti” govorila o njenim prijateljima Zorani i Damiru, kako je reagovala kada je čula za zlato, šta im je prvo rekla i kako se provela u glavnom gradu Francuske.

Andrea Arsović

 

Srpski duo Zorana Arunović i Damir Mikec doneli su našoj zemlji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i to ni manje ni više nego zlatnu.

Veliki uspeh naših strelaca protkan je sa mnogo suza, znoja, teških trenutaka, a ko to bolje zna nego njihova koleginica i pre svega podrška, drug i prijatelj - Andrea Arsović.

Trofejna strelkinja našla se u Parizu baš na dan kada je stigla sjajna vest. Andrea je za sport.alo upravo iz “grada svetlosti” govorila o njenim prijateljima Zorani i Damiru, kako je reagovala kada je čula za zlato, šta im je prvo rekla i kako se provlela u glavnom gradu Francuske.

Andrea je bila gošća panela posvećenom EXPO 2027 koji će se za tri godine održati u Brogradu. To je i bio povod za njen dolazak u Pariz.

- Iako se nisam kvalifikovala na ovogodišnje Olimpijske igre, ovde sam na poziv tima EXPO imala čast da ostanem duže nego što sam planirala. Drago mi je da smo pokrenuli razne teme pre svega o tome koliko su igra i sport važni u razvoju svih nas. Takođe sam jako srećna što sam posetila Srpsku kuću.

Andrea Arsović EPA
 

Baš na dan kada je stigla prva medalja, Andrea je sletela u Francusku i onda je krenulo klasično snalaženje za prenos finalne borbe.

Tog dana kada sam došla Zorana i Damir su osvojili zlatnu medalju. Prvo što sam uradila je da pokušam da se priključim na wifi i pozovem sestru na video poziv. Ona je snimala televizor, ali je veza pukla na aerodromu. Trener mi je slao poruke, shvatila sam da je prilično neizvesno. 

I nakon drame - zlato!

- Srećna sam zbog njih, što su uspeli da ostvare taj san koji su oboje sanjali godinama. Sav taj rad, sva posvećenost, sve kroz šta su oboje prošli došlo je na naplatu. Imala sam priliku da ih vidim to veče ovde u Srpskoj kući na proslavi medalja. Nije mi bilo svejedno iako ih znam 24 godine i zaista mnogo vremena provodimo zajedno… Emocije su proradile jer znam kroz šta su prošli kako bi došli do cilja.

epa EPA-EFE/VASSIL DONEV
 

Bilo je teško naći reči kojim bi se čestitao ovakav uspeh. Proradile su emocije i sećanje na neke mlaðe dane.

- Odmah sam im čestitala preko društvenih mreža, ali sam ostala bez reči. Čak sam se prisetila nekih dana kada smo Zorana i ja bile mlade. Puno toga smo prošle zajedno, osvajale medalje zajedno, odrastale zajedno…Setila sam se kada je postala juniorska prvakinja i rekla joj: “I tada si se radovala na isti način kao sada. Ta ljubav nikada nije prestala i uvek je bila u tebi” - kaže Andrea i dodaje:

- Damiru se ne sećam šta sam rekla. Jednostavno, to su bili momenti u kojima ostanete bez komentara. Neverovatno je, zaista.

 Andrea, ali i cela Srbija veruju da pada rekord iz Tokija.

- Negde smo na polovini takmičenja, ima još sportista koji tek treba da se takmiče tako da verujem u njih, da će nastaviti dobar niz sa ranijih Igara. Još uvek verujem u više odličja nego u Tokiju.

Uspela je naša poznata strelkinja i da ostvari veliku želju, pa je uživo gledala Novaka Ðokovića i odbojkašice. Iskoristila je maksimalno svoj boravak u “gradu svetlosti”. 

- Uspela sam da pogledam uživo meč Novaka Ðokovića i Kepfera, kao i naše odbojkašice protiv Amerikanki. Nažalost, neću imati prilike dalje da bodrim naše sportiste u Parizu jer se vraćam za Beograd, ali… Srce mi je ispunjeno jer sam i ovo uspela uživo da ispratim, naše sjajne odbojkašice i Noleta koji je planetarna zvezda. Uvek nešto novo naučim od njega i radujem se što je osvojio ono što mu je nedostajalo, a to je olimpijsko zlato.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading