TO JE TAJ ŠAMPIONSKI DUH Srbija zablistala kada je bilo najvažnije i prošla u četvrtfinale

20:42 | 03-08-2024

OI24 0

Fantastično izdanje "delfina"

vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolisti Srbije ostvarili su drugu pobedu na Olimpijskim igrama pošto su savladali Francusku u četvrtom kolu sa 15:8.

"Delfini" su ovom pobedom osigurali plasman u četvrtfinale i u meču poslednjeg kola protiv Mađarske neće biti pod rezultatskim imperativom.

Dvostruki uzastopni olimpijski šampion je definitivno odigrao najbolji meč na turniru i to pod najvećim pritiskom i imperativom pobede. Od samog starta su srpski igrači uspostavili kontrolu i ni u jednom trenutku nije delovalo da domaćin može da ih ugrozi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Odbrana Srbije je odlično funkcionisala, a na golu je briljirao Radoslav Filipović sa čak 12 odbrana

Prvi gol za Srbiju je postigao Dušan Mandić iz peterca, a ubrzo je pogodio i Sava Ranđelović. Francuzi su prvi gol postigli tek u završnici prve četvrtine.

U nastavku su "delfini" sjajnom odbranom i pametnom igrom u napadu samo povećavali prednost i na poluvreme otišli sa četiri gola prednosti. Na startu treće četvrtine Francuzi su postigli dva gola i prišli na -2, ali su naši vaterpolisti ekspresno reagovali i vratili osetniju prednost. Meč je ubrzo bio prelomljen i do kraja je branilac zlata rutinski održavao prednost.

Srbija je ispunila cilj i plasirala se u četvrtfinale i ostaje još da se vidi sa koje pozicije će otići među osam najboljih. To ćemo znati nakon poslednjeg kola i meča sa Mađarskom.

SRBIJA - FRANCUSKA 15:8

 

Sve je gotovo, Srbija je pobedila sa 15:8 i plasirala se u četvrtfinale.

Četvrta četvrtina

15:8 - Vernu je stigao do svog drugog gola, da bi na drugoj strani momentalno uzvratio Radomir Drašović. Ovde je sve odavno rešeno, ostaje samo da se vidi koji će biti konačan rezultat.

14:7 - Pogodak postiže i Miloš Ćuk, Srbija ponovo ima sedam golova viška.

13:7 - Konačno gol i za Francusku posle dužeg vremena, pogodio je Varnu.

13:6 - Izgleda da je meč definitivno prelomljen. Nikola Dedović postiže novi gol za Srbiju koja se nalazi pred drugom pobedom.

Treća četvrtina

12:6 - Sjajno! Nemanja Ubović postiže još jedan gol nakon greške francuskih igrača. Prvi put imamo plus šest. Na drugoj strani domaći prave faul u napadu. Sve ide kako treba.

11:6 - Ponovo imamo pet golova prednosti. Iskorišćen je igrač više, Drašović je nesebično asistirao Nemanji Uboviću koji je bez problema smestio loptu u mrežu.

10:6 - Ovo nam je trebalo! Nikola Jakšić prekida ovaj nalet domaćih i postiže prvi gol za Srbiju u drugom poluvremenu, da bi odmah u sledećem napadu pogodio i Viktor Rašović. Sada se lakše diše.

8:6 - Došlo je do blagog pada u igri Srbije, dok su se Francuzu na drugoj strani razigrali. Sada su iskoristili peterac i prišli na samo dva gola zaostatka. 

8:5 - Prilaze Francuzi na minus tri, strelac je Bodegas.

Druga četvrtina

8:4 - Domaći tim u završnici druge četvrtine stiže do gola. Ipak, selektor Uroš Stevanović može biti itekako zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

8:3 - Ma, bravo! Još jedan uspešno realizovan napad Srbije. Strelac je Radomir Drašović. Bez ikakve dileme najbolje poluvreme "delfina" od početka turnira.

7:3 - Francuzi su stigli do trećeg gola na utakmici, ali je na drugoj strani odmah uzvratio Dušan Mandić svojim drugim golom. 

6:2 - Petar Jakšić stiže do svog prvog gola u karijeri na Olimpijskim igrama za plus četiri. Izvanredna igra "delfina".

5:2 - Gol! Sjajni Nikola Dedović je ponovo iznudio peterac koji je potom realizovao Strahinja Rašović. Drugi gol za Rašovića i prvi put Srbija ima tri gola prednosti. Francuzi traže tajm-aut

Prva četvrtina

4:2 - Nažalost nismo uspeli da se odbranimo sa igračem manje. Najbolji igrač Francuske Tomas Vernu je postigao gol. Međutim, odmah u sledećem napadu je Strahinja Rašović kaznio odbranu Francuza za kraj prve četvrtine. 

3:1 - Još jedan gol za Srbiju, pogodio je centar Nemanja Vico.

2:1 - Na manje od dva minuta do kraja prve četvrtine domaćin stiže do prvog pogotka. Strelac je Bue.

2:0 - Odličan početak "delfina"! Sava Ranđelović je postigao drugi gol za Srbiju.

1:0 Srbija postiže prvi gol na utakmici. Dušan Mandić je realizovao peterac.

Utakmica je počela!

18.50 - U dosadašnjem delu turnira, Srbija je najpre savladala Japan, da bi potom izgubila od Australije i Španije, dok je Francuska izgubila od Mađarske i Australije i takođe trijumfovala protiv Japana.

18.47 - "Delfini" su pod imperativom pobede u ovom meču, budući da ih samo trijumf vodi u četvrtfinale. U slučaju poraza, dvostruki uzastopni olimpijski šampion će gotovo izvesno završiti takmičenje već u grupi.

18.46 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču petog kola grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu u kojem se sastaju reprezentacije Srbije i Francuske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading