STOJAČIĆ U SUZAMA: Ovo je užas, zlato će nam ostati neostvarni san

23:07 | 04-08-2024

OI24 0

Utisci basketaša posle šokantne eliminacije.

Basket reprezentacija Srbije

Došli su po zlato, a ispali su već u četvrtfinalu. Šokatno su naši basketaši eliminisani što je jako teško palo Strahinji Stojačiću.

Najbolji basketaš sveta je jedva pronalazio reči posle eliminacije od Francuske.

- Ne znam, ne znam kako bih komentarisao. Odigrali smo utakmicu, da kažem stvarno, biće ovakvi i onakvih komentara. Amerikanci su došli po dve sigurne medalje, ispadoše oni, ispadosmo mi u četvrtfinalu. Da li je pritisak ili šta je, možda lično sam ja prvi put osetio, ne vadim se na to. To nisam ja ovih sedam dana, ne znam šta bih rekao. Morao sam da povučem ekipu više, podbacio sam od drugog basketa do poslednjeg.

Priznaje Stojačić da je veoma ljut na sebe i da je ovaj rezultat na OI - užasan.

- Na sebe najviše, izgubili smo od Kine, od Letonaca što je glavni cilj da ne šutiraju. Imamo 18:14 protiv Litvanije, protiv Francuza su nas nadigrali. Zasluženo smo ispali, ne znam zašto, trudili smo se i sanjali. Ali je užas.

Žali popularni "brka" za zlatom koje će ostati nedosanjani san ove generacije basketaša.

- Naravno da je teško, dve godine živimo za ovo, ovo je san svakog sportiste. Da se vratim na to, glupo je da pričam ja o tome, ali... Novak Đoković je uspeo posle četiri godine, mi nećemo imati više šanse, bićemo matori za Los Anđeles, ostaće neostvaren san, s tim mora da se živi. Razočarali smo i sebe i druge, treba živeti s tim. Svako od nas je želeo zlato, a to što nismo uspeli, dešava.

Strahinja Stojačić, basket reprezentacija Srbije AP Photo/Frank Franklin II
 

Smatra da ekipu u četvrtfinalu nije poremetila glasna podrška za domaćina.

- Navikli smo, želeli smo da igramo, daleko od toga da smo želeli četvrtfinale. Kad igraš pred punim tribinama, zato i igraš. Kad znaš da igraš, ja sam prvi put u životu igrao ovakvu utakmicu. Nisam imao nijedan poraz u životu za reprezentaciju i to je nešto što sam sanjao da će ostati. Četiri pobede i četiri poraza nisam ni u najružnijim snovima sanjao.

Preuzeo je Stojačić odgovornost na sebe zbog neuspeha.

- Došli smo spremni, prva protiv Amerikanaca, ispalo je da su oni najlošiji, povredio se najbolji igrač ekipe. Rezultat neverovatna i to nismo očekivali, onda dolazi šok gde su nas Kini dobili uz skandaoloznu odbranu cele ekipe. Dešava se, ne znam. Bio sam glavni favorit, došao sam po zlato, ja sam sigurno najveći krivac.

Za kraj poručuje da nije siguran da će se pojaviti na sledećim OI u Los Anđelesu.

- Daleko je četiri godine, glupo je bilo šta da obećam, ja se nisam zadovoljio i daleko je od onoga što sam očekivao, vraćam se na to, imaju mladi momci koji čekaju priliku i moramo biti spremni. Dolaze novi klinci, novih igrača ima. Moramo biti svesni da smo propustili svoju priliku. Treba da se izbore za ekipu, ako budem u stanju trudiću se, četiri godine je daleko. 

I Marko Branković je svestan slabog rezultata u Parizu.

- Ne znam šta bih rekao, jedan od težih poraza u karijeri svakako, bilo je teških ali ovo ima drugu veličinu zbog OI. Ceo turnir smo igrali promenljivo, u nekim trenucima smo izgledali fantastično, ali u nekim ključnim momentima protiv Litvanije i sada imali smo par poena razlike, donosili smo loše odluke koje nam nisu prepoznatljive. Loš turnir i težak poraz, ali moramo dalje, za 20 dana nam je EP i moramo da prebacimo fokus na to.

Smatra Branković i da su "orlovi" donosili pogrešne odluke kada je bilo najvažnije.

- Videli smo sebe u borbi za medalju, naravno. I dalje mislim da smo najbolji tim na svetu, ali neki detalji su odlučili, donosili smo jako loše odluke, drugi su igrali dobre baskete protiv nas i sve su kaznili - poruka je naših basketaša.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading