NOVAK NIKAD NE DRŽI MEDALJU U RUKAMA Đoković objasnio u čemu je "problem" sa zlatom koje je osvojio na OI

18:46 | 05-08-2024

OI24 0

Zanimljiva priča našeg tenisera.

nole

U čast osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama Novaku Đokoviću je u Parizu priređen doček, tokom kojeg je održao govor za pamćenje.

Potom je stao pred kamere televizije "RTS", dao je novu izjavu i ponovo oduševio svoje navijače i čitav svet tenisa:

- Ovakvi događaji me samo još više iznenađuju, nisam očekivao ovoliko ljudi. Rekli su da ima skoro 15.000 ljudi, neverovatna atmosfera energija. Emocije koje sam doživeo na trerenu nakon povrede nisam ništa tako doživeo u karijeri. To nastavlja da raste, ne znam kako bih opisao. Osećam umor i iscrpljenost, naredni dan ovo samo pospešuje i doprinosi toj želji i volji da nastavim da slavim. Jedva čekam da budem u svom gradu da se nastavi sa slavljem.

JEDINO OBEĆANJE KOJE NOVAK NIJE ISPUNIO Đokoviću ovo Užičani neće oprostiti (VIDEO)

Da li osvajanje Olimpijskih igara produžilo Đokovićevu karijeru?

- Ne znam pravo da vam kažem. Ne želim da se zalećem previše u budućnost i govorim o planovima. Prvi put ne želim da odgovaram na pitanja, želim da budem u sadašnjosti da uživam u trenutku. Bajls rekla medijima da ne postavljaju pitanja šta je sledeće posle OI. To je moja poruka. Ovo sam čekao ceo život. Nikako nisam mogao da probijem taj zid, da prođem polufinale. Uspeo sam to u 37. godini, sad je sve lepše i slađe i ima više smisla. Sad mi je samo važno da odmorim i da proslavim.

Osvrnuo se i na to koliko mu je značila podrška porodice u Parizu:

- Apsolutno. Mnogo sam zahvalan što su tu, što imam priliku uživo da dožive ono što i ja na terenu, i ovde su bili danas i gledali uživo. Olimpijada je stvarno nešto posebno, toliko je retka, nositi zastavu svoje zemlje ponosno na leđima sa zlatnom medaljom je vrhunac svih sportskih dostignuća.

Legendarna Kris Evert je imala samo reči hvale za Novaka:

- Video sam njenu izjavu, zaista laskaju reči od takve legendarne šampionke. Šta bih vam rekao, nekada te stvari nisu bile dovoljne za OI medalje, sada je to uspelo. Nikada se nisam predavao, pogotovo kada igram za Srbiju. To je neko nadahnuće i motivacija. Ne morate da tražite tu inspiraciju, nezavisno od toga koliko imate godina, jer je to velika čast i privilegija, uzimajući ljude iz naše istorije, koje veličamo i kojih se sećamo. Hvala svima i slava Bogu.

Došao je sa medaljom oko vrata, iako je prema svom priznanju retko drži u rukama:

- Moja deca je obično drže, ovo su retki trenuci kada je ja držim. Uglavnom je oni drže.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading