"ALKARAZOV PORAZ OD NOVAKA NIJE PORAZ" Nadal šokirao ceo svet, nikad čudnije reči

08:37 | 06-08-2024

OI24 0

Da nije malo preterao?

Karlos Alkaraz

Toni Nadal pruža reči utehe mladom zemljaku: "Alkarazov poraz zapravo nije poraz. Njegova srebrna medalja protiv najboljeg tenisera u istoriji zaslužuje naše divljenje" - poručuje u tekstu.

- Naš sjajni teniser poražen je u jednom tesnom i intenzivnom meču koji je otišao na Srbinovu stranu u dva taj-brejka. Istina je da je Španac bio glavni favorit da u svoju riznicu trofeja doda i zlato na Olimpijskim igrama, ali je ovoga puta igrao protiv Đokovića koji nas je podsetio na svoje najbolje verzije - poručio je Toni Nadal i obojicu pohvalio za taktiku, dodavši da baš zbog stila za koji su se odlučili gledaoci nisu mogli da vide nijedan brejk, iako je samo Karlitos imao osam šansi u prvom setu: "Da je ijednu od njih uspeo da pretvori u brejk, mislim da bi pobedio".

Nastavio je u istom ritmu.

- Snimci suza Karlosa Alkaraza na terenu su jasan znak patnje i frustracije, ostavilo je to nama gorak ukus u ustima, ali to ne sme da nas prevari da je u pitanju poraz. Izgubio je meč koji je lako mogao da ode i na njegovu stranu, dok se isto tako borio za svaku loptu, držao je ceo stadion u neizvesnosti i svi su mogli da uživaju u sjajnom tenisu i njegovoj strasti. Njegovo srebro protiv najboljeg u istoriji apsolutno zaslužuje divljenje - dodao je Nadal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading