"DA OBRADUJEMO NAROD" Kapitenka Srbije pred četvrtfinale sa Australijom: Neće im se ponoviti opuštenost

21:52 | 06-08-2024

OI24 0

Ključna utakmica za "Marinine lavice".

foto

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odigraće prvu utakmicu u Parizu, u dvorani „Bersi“ u sredu od 11.00 časova u četvrtfinalu olimpijskog turnira protiv selekcije Australije.

Posle grupne faze u Lilu, dve pobede protiv Portorika i Kine i poraza od Španije, izabranice Marine Maljković nalaze se u prestonici Francuske gde se u olimpijskom selu pripremaju za ovaj veoma bitan duel.

"NIŠTA NOVO" Marina Maljković nezadovoljna nakon poraza

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Australija je vrlo iskusan tim. Imaju igračice koje već duže vreme nastupaju za reprezentaciju i imaju veliko iskustvo igranja na Olimpijskim igrama. Ovo je svima nama najbitnije takmičenje i svi želimo da sa ponosom predstavljamo našu zemlju i da obradujemo narod dobrim rezultatima - rekla je kapitenka Tina Krajišnik, pa dodala:

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica. One će biti maksimalno koncentrisane i sigurno im se neće ponoviti opuštenost koja ih je skupo koštala protiv Nigerije na početku takmičenja. Moramo da budemo spremne, biće to fizički iscrpljujuć meč, snažne su… Igraju sistemsku košarku, ali nisu bez mana i mi to moramo da iskoristimo.

U međusobnim duelima, Australija je dobila dva poslednja – u kvalifikacijama za Olimpijske igre u februaru u Brazilu sa 75:73 i u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Australiji pre dve godine sa 69:54. Izabranice Marine Maljković slavile su u kvalifikacijama za to Svetsko prvenstvo pre dve godine u Beogradu sa 78:71, kao i pre osam godina u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju sa 73:71.

U ostalim mečevima četvrtfinala sastaće se od 14.30 Španija – Belgija, od 18.00 Nemačka i Francuska, a od 21.30 Nigerija i SAD. U polufinalu će igrati pobednik duela Nigerija-SAD i Srbija-Australija, odnosno bolji iz mečeva Španije i Belgije i Nemačke i Francuske.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading