(H)ALO, PARIZ - 13.DAN Da ne beše košarkaša...

06:57 | 07-08-2024

OI24 0

"Dajte telefon, hoću da se slikam s vama"...

Košarkaška reprezentacija Srbije

Izveštač sport.alo iz Pariza - Miloš Milenović

Kako se Olimpijske igre bliže kraju tako ostajemo bez velikog broja sportista, ali i bez medalja. Dan za nama nije prošao sjajno. Prvo smo se pozdravili sa Ivanom Španovim, Milicom Gardašević, Mihailom Kadžajom... 

No, krenimo od samog početka dana koji je počeo na stadionu Francuska gde se održava prava poslastica Igara, "kraljica sportova" - atletika. Na programu je bio skok udalj, gde smo čekali da se na borilištu pojave Ivana Španović i Milica Gardašević. Nadali smo se finalu...

Skokovi su se ređali, verovali smo u neki koji će preći liniju od 6,75...ali se to nije desilo. Obe devojke ispale su prave carice, ispričale se sa novinarima, a onda je Ivana posle jako teškog razgovora, na ivici suza rekla:

- Dajte telefon, hoću da se slikam s vama!

Ivana Španović Tanjug/ Strahinja Aćimović
 

Šmekerski od nje, nema šta, posle ovako teškog momenta, ona je nasmejana i uzdignute glave. Nadajmo se da ovo ne znači kraj i da ćemo je gledati na još nekom takmičenju, bilo bi lepo da to bude u Los Anđelesu 2028. Međutim, to je sad prilično daleko.

Sa atletike i sa priličnom gorčinom u ustima krenulo se ka Bersiju, hali u koju se preselio košarkaški turnir. "Orlovi" su igrali protiv Australije četvrtfinale. Repriza OI iz Rija kada smo "kengure" prilično lako pobedili i tada se plasirali u finale osiguravši srebro.

Sada nije bilo ni blizu toga, a nakon što smo sa pariskih 30 stepeni ušli u halu osetili smo se kao u sred jeseni. Temperatura je bila najviše 15 stepeni. Ko nije poneo duksericu ili jaknu sa sobom, nije se baš dobro proveo.

Košarkaška reprezentacija Srbije EPA
 

Košarkaši su nas dodatno zaledili kada je u jednom trenutku na semaforu pisalo 24 razlike za Australiju. Praktično nemoguće, nerealno. Nije to bila ona Srbija na koju smo navikli... 

Selektor Pešić je prilično pobesneo, pozvao tajm-aut... i onda je sve počelo da se okreće. Srbija se vratila u igru i u jednom momentu povela preko sjajnih Bogdana Bogdanovića i Nikole Jokića. Ali... nije moglo bez drame.

Na devet sekundi do kraja nestvarni Peti Mils je uzeo loptu i nije mu bilo dovoljno što nam je pre toga ubacio 24 poena, ubacio je koš za produžetka. Međutim, tamo su "orlovi" odigrali onako kako najbolje znaju i osigurali polufinale i bar dve utakmice za medalju.

Dan se završio kako je i počeo, loše. Odbojkašice su stale u četvrtfinalu porazom od Italije, a Maja Ognjenović se oprostila od reprezentacije, nažalost bez medalje oko vrata, jeste je zaslužila.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading