TOTALNI HIT Nekada hteo da tuče Novaka, sad ne zna kako više da ga hvali

13:23 | 07-08-2024

OI24 0

Enedi Rodik je iskreno govorio o Novaku Đokoviću i njegovom uspehu

Novak Đoković

- Reči nisu dovoljne da iskažem poštovanje za Novaka. Imao je operaciju kolena početkom juna i dva meseca kasnije došao je do zlata pobedivši trenutno najboljeg tenisera na planeti. Pritom od početka godine nije osvojio nijedan turnir, niti je pobedio igrača iz najboljih deset. Rekao je na startu sezone da bi pre uzeo zlato u Parizu nego trofej bilo kog turnira i verujem mu jer je to bila jedina rupa u rezumeu - konstatovao je Rodik u podkastu ‘Served’.

Nekadašnji američki teniser izjavio je da se osećalo da Olimpijske igre imaju posebnu težinu za Noleta.

- Osvojio je Vimbldon sedam puta, ali mislim da su mu OI značile više. Želja ga je odvela do pobede. U tajbrejku drugog seta Đoković je napravio dva čista vinera iz jakih forhend dijagonala u trku protiv najbrže osobe koje sam ikad video na teniskom terenu. Servirao je fenomenalno, Alkaraz nije ni tokom zagrevanja bio konstantan na riternu i Novak je imao jedan od najboljih mečeva koje sam video. Sa 37 godina nije izgubio set tokom celog turnira i dobio je osvajača poslednja dva grend slema.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nastavio je u istom ritmu.

- Ljudi su pričali da je Đoković deklasiran u finalu Vimbldona, taj susret značio je njemu. Ne zaboravlja se kako funkcionišeš i da možeš dobiti teške poene, samo treba pronaći formu, a Vimbldon mu je pomogao u tome. Ne mogu reći kako se mentalno oporavio zato što je na mnogo većem nivou od bilo čega što bih mogao znati. Imao je iskustva sa povredama, zna kakav je osećaj i mentalno se pripremio. Ne mora biti bolji od Alkaraza svaki put, možda nema više snage da konstantno bude svetski broj 1, ali sigurno je rekao sebi da ga može savldati u jednom finalu.

Na kraju je bio jasan.

- Ponestalo mi je superlativa za Noleta. On je više od 20 godina manijak u najprofesionalnijem načinu. Kad je jednom osvojio Australijan open, pojeo samo jednu kockicu čokolade i izjavio je da mu je to sasvim dovoljno. Nadam se da se sada oseća ispunjeno - izajvio je Endi Rodik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading