(H)ALO, PARIZ - 14. DAN Da ne beše "delfina"...

06:58 | 08-08-2024

OI24 0

Da su i vaterpolisti doživeli poraz od Grčke ne bi ostalo još mnogo povoda da se "ložimo" u Parizu i da verujemo u još jednu medalju.

Vaterpolo

Izveštač sport.alo iz Pariza - Miloš Milenović

Šta bi bilo da nije bilo "delfina"? Sunce bi opet izašlo i zašlo, sat bi otkucavao svakog sekunda, zemlja bi i dalje bila okrugla, Novak Đoković najbolji teniser u istoriji, ali...

milos Decha Anunthanapong / Panthermedia / Profimedia
 

Da su i vaterpolisti doživeli poraz od Grčke ne bi ostalo još mnogo povoda da se "ložimo" u Parizu i da verujemo u još jednu medalju.

Prvo košarkašice, pa Elzan Bibić, pa onda i Adriana Vilagoš. Dan nije mogao gore da počne. Nakon toga i Mate Nemeš, ali nas je na momenat ohrabrila vest da je Aleksandar Komarov prošao u četvrtfinale, takođe u polufinale se plasirala Milica Novaković.

Vaterpolo AP Photo/Luca Bruno
 

Moj dan počeo je prateći "kraljicu sportova" gde sam se nadao uspehu Bibića i Vilagoševe, ali... Naš trkač završio je na 14. mestu, a Adriana je ostala za jednu poziciju kratka i nije uspela da se domogne borbe za medalju.

Ohrabio me je njen stav, jer je delovala nekako srećno, optimistično, nije klonula, zna da je pred njom budućnost i nove prilike da obraduje Srbiju nekim odličjem.

Preostalo je još da se nadamo vaterpolistima, a oni su igrali protiv favorizovane Grčke. Verovali smo da mogu dalje, ali ono što smo gledali u "La Defans areni" u Parizu... ono je bilo za srčku.

Vaterpolo AP Photo/Luca Bruno
 

Prvo drama na finalu miks dubla u Šateru, pa Đokovićevo finale, a na sve to košarkaši protiv Australije i sada još ovo... ako se ovako nastavi pitanje je hoće li se svi vratiti čitavi za Srbiju...

Mandić je bio na visini zadatka, šutirao 5/5, držali smo se ceo meč, smenjivale su se ekipe u vođstvu, a onda kako to već biva primamo gol na manje od 10 sekundi do kraja za izjednačenje. Kada su svi videli produižetke, kapiten Nikola Jakšić raspalio je po lopti i gotovo sa zvukom sirene doneo veliku pobedu "delfinima" i poslao Srbiju u borbi za medalju.

Da ne beše njih bio bi ovo dan za zaborav, ali sada na miru može da se čeka spektakl protiv Amerikanaca i šansa za naše vesla

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading