NEVEROVATNO Hrvatska organizovala doček olimpijaca na koji je došao mizeran broj ljudi

12:53 | 08-08-2024

OI24 0

Izuzetno slaba poseta u Zagrebu

Dona Vekić

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu organizovan je doček za hrvatske olimpijce koji su osvojii medalje u Parizu.

Ipak, na dočeku je bila veoma slaba poseta, a procenjuje se da je prisustvovalo nešto manje od hiljadu ljudi. Mnogima nije jasno zbog čega se organizovao doček usred Igara, dok neki smatraju da je velika greška organizovati takav događaj tokom radnih dana. 

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je u razgovoru za medije objasnio da je sve napravljeno u dogovoru sa sportistima.

- Ovo je četvrta uzastopna medalja Sinkovića, to je neviđeno. Oni su rekli da žele doći na glavni trg svojeg grada, na nama je da to ispunimo. Svesni smo da Igre padaju na termin kad je dosta Zagrepčana izvan grada. Oni su se složili da nema smisla praviti doček početkom septembra kad se svi vrate jer je previše odmaknuto od Olimpijskih igara - započeo je.

- Vaterpolo? Ne bih rekao da je to iznenađenje. Čuo sam se s Tuckom i on mi je rekao da je uveren da mogu izbaciti Špance. Mi smo rekli da će biti doček za sve olimpijce i dalje zavisno o ostvarenom rezultatu. Zašto je sad bio doček? Zato što sportisti imaju različite obaveze, hteli smo okupiti ove koji su u Hrvatskoj sad - dodao je.

- Puno sportista ima obaveze, recimo Dona Vekić. Izvan Hrvatske je, počinju joj pripreme. Nekima je odgovarao samo ovaj termin. Sinkovići, na primer, idu na doček i u Samobor odmah iza Zagreba. Organizovaćemo, nadam se, i za vaterpoliste i tekvondistkinje i sve one koji su i dalje na Igrama - zaključio je Tomašević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading