Kad i Hulk zaplače...

06:58 | 09-08-2024

OI24 0

Očelivali su naši momci medalju, želeli su da obraduju Srbiju, bili sjajni u polufinalu... da su ponovili isto vreme osvojili bi (bar) bronzu, ali... takav je sport - okrutan i surov. Nekada ti mnogo više uzme nego što ti da.

kajakaši Srbije

Izveštač sport.alo iz Pariza - Miloš Milenović

Kada ispred vas stoji čovek od skoro dva metra, koji iza sebe ima toliko iskustva, tri puta je bio na Olimpijskim igrama, a biceps na jednoj ruci mu je kao kod tri prosečna čoveka... i kada taj čovek, gromada, zaplače pred vama... jasno vam je o kakvom se momentu radi.

Srpski kajakaški četverac ostao je bez medalje u Parizu nakon što je u finalnoj trci zauzeo četvrto mesto. Očelivali su naši momci medalju, želeli su da obraduju Srbiju, bili sjajni u polufinalu... da su ponovili isto vreme osvojili bi (bar) bronzu, ali... takav je sport - okrutan i surov. Nekada ti mnogo više uzme nego što ti da.

- U jednu ruku pokušavam da rezimiram, u drugu mi pada sve ono što smo do sada uradili i šta se sve istrpelo…. Ovolikom čoveku… Da ovako ima izlive emocija…. - rekao je Novaković u suzama, praktično jecajući pred srpskim novinarima, ali je smogao snage da nastavi:

-  Znam koliko smo svi trpeli počevši od porodice. Sigurno da nije realna slika, treće Olimpijske igre, osećam medalju i iz nekog razloga izgubimo… Svaki put sam našao motivaciju da ponovo dođem, da idem dalje… ne znam…Mogu samo svima da se zahvalim koji su bili tu i koji su ovo pratili. Čast mi je što sam bio ovde sa momcima.

kajakaši Srbije Ivica Veselinov/OKS
 

Pre Olimpijskih igara imao sam priliku da razgovaram sa Markom o toku priprema, očekivanjima i tada sam shvatio koliko njemu ovo znači, koliko je bio spreman da "pogine" ne bi li ostvario san i zaista mi je krivo što sam ga video uplakanog, a ne nasmejanog sa medaljom oko vrata.

Video sam ono što nisam želeo. Video sam Hulka kako plače...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading