Tim!

07:00 | 09-08-2024

OI24 0

Sećaćemo se da smo svi zajedno tog leta bili - tim.

Košarkaška reprezentacija Srbije

 

Izveštač sport.alo iz Pariza - Miloš Milenović

Šta sada napisati posle svega, posle onoga što je videla cela Srbija, ceo svet…. Nije lako nikome od nas.

Nisu igrali Crvena zvezda ili Partizan, pa da sutradan jedan navijač krene nasmejan i sa spremnim forama na račun ovog drugog. Ovog jutra je cela Srbija taj nesrećni kolega.

Cela Srbija je videla senzaciju, gledala je istoriji u oči, možda i najvećoj ekipnoj pobedi Srbije ikad… sve je to prolazilo pred mojim očima. 

Košarkaška reprezentacija Srbije OKS/Ivica Veselinov
 

Video sam sebe za nekih 30-40 godina kako pričam unucima o ovome, kako sa ponosom u glasu i suzama u očima ponovo proživljavam ove momente sreće i ponosa.

Ej, Ameri ne znaju šta će, drim tim…i to ne bilo koji nego onaj najjači u poslednje vreme. Kari, Lebron, Durent… gledaju kako Aleksa Avramović radi “njihov posao” i ništa im nije jasno.

Ali znaš da nije dosta ni 13 razlike na 10 minuta do kraja, znaš da je to Amerika, znaš i da ih sudije guraju, sve to znaš i opet veruješ… veruješ i na “minus pet” na 30 sekundi do kraja… i uvek ćeš verovati jer je ovi momci, ovo je ono što je Srbija, sav onaj ponos, prkos, vatra u srcu…

To je - tim!

Košarkaška reprezentacija Srbije OKS/Ivica Veselinov
 

Toliko puta nismo verovali u njih, toliko puta su nas razuverili, ali posle Amerike niko im ništa ne može zameriti. Niko.

Aleksin let u reklame na ivici povrede, Milutinov koji je igrao sa temperaturom, Jović koji je samo svojom voljom uopšte i tu, a nosio je čizmu na okupljanju, Davidovac… kapiten Bogdan, Nikola Jokić…

Kako čovek da ih ne voli, kako da ih ne bodri i bude uz njih? Kako kada smo to mi? Svi smo mi stali u njih 12 protiv Amera, svi smo bili Bogdan, Nikola, Marko, Ognjen… svi.

Svi smo gledali istoriji u oči, psovali sudije, radovali se, plakali… svi.

Znate li zašto? 

Zato što smo tim. Svi mi, zajedno sa njima. Svi smo tim, a kada je tako onda nema poraza, oni ne postoje. 

Sećaćemo se svi jednog dana ovoga, ovo se ne zaboravlja tako lako. 

Sećaćemo se da smo svi zajedno tog leta bili - tim.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading