(H)ALO, PARIZ - 15. DAN Lekcija o suzama i snovima

06:58 | 09-08-2024

OI24 0

Kakav dan...

Košarkaška reprezentacija Srbije

 

Nekada zaista nije lako bilo šta napisati, naročito nakon onoga što smo kao čitava nacija proživeli tokom jučerašnjeg dana, ali... da krenemo od samog početka.

Dan je počeo sa još jednim borilištem na kom do sada nisam bio. Bilo je vreme da se uputim ka Nautičkom stadionu gde se održavalo takmičenje u kajaku. Tamo su naša dva četverca, muški i ženski jurili finale i borbu za zlato.

Do sada nikada brže nisam stigao na neko od borilišta za ovih 15 dana u Parizu. Na putu do samog odredišta stigla je informacija da je i Mate Nemeš ostao bez šanse za medalju. Ipak, nekako...mirisalo je u vazduhu na medalju, mirisalo je da je ovo taj dan kada ćemo upisati treće odličje na Olimpijskim igrama. Na putu do samog odredišta stigla je informacija da je i Mate Nemeš ostao bez šanse za medalju.

kajakaši Srbije Ivica Veselinov/OKS
 

Nije počelo dobro, devojke su ostale bez finala nakon što su završile kao treće u svojoj grupi, a najbolje dve selekcije prolazile su dalje. 

Muškarci su samo 10 minuta kasnije to ispravili i obezbedili borbu za medalju. Imali su drugo najbolje vreme u čitavom polufinalu što bi značilo da mogu da se bore za medalju. To su i rekli kolegi i meni. Samo nas dvojica smo stigli da ispratimo njihov odlazak u finale, kasnije nam se pridružilo još nekoliko kolega.

Usledila je kratka pauza, kafa, pa povratak na tribine i navijanje za naš četverac. Međutim... nije prošlo kako smo se nadali. "Tek" šesto mesto... ispostavilo se da bi rezultat iz polufinala bio dovoljan za bronzu, ali su sada naši kajakaši bili za dve sekunde sporiji. Šteta, zaista... 

Košarkaška reprezentacija Srbije OKS/Ivica Veselinov
 

Naredna stanica bila je hala "Bersi" i novi spektakl, istorijski - ponovo protiv Amera. Sanjao sam da gledam Srbiju protiv "drim tima", a sada u svega dve nedelje imam priliku da to učinim dva puta.

Ispred hale nisam zatekao veliki broj srpskih navijača, a razlog je jasan - preskupe karte. Ako imate sreće mogli ste ih naći preko sajta za preprodaju za oko 500 evra, a oni koji nisu uspeli da se snađu na taj način morali su da traže "tapkaroše". Kod njih su cene išle od 1000 pa sve do 3000 evra. Prilično skupo parče papira.

Utakmica je počela sjajno. Vodili smo, držali se na dvocifrenoj razlici i više od 20 minuta. Na poluvremenu, opet, retko ko je verovao da možemo do pobede, ali nakon 30 minuta i "plus 13", počelo je ozbiljno da se zahuhtava i onda...

Sudije, Ameri koji su ubacili u petu brzinu i poraz. Tako bolan poraz, tamo gde smo ga očekivali, a opet tako je malo nedostajalo do istorije.

Kakav dan...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading