MUTA NIKOLIĆ ZA SPORT. ALO: Sudije su nas oštetile, Srbija je ponosna na ove momke

13:54 | 09-08-2024

OI24 0

Proslavljeni trener se osvrnuo za naš portal na meč sa Amerikancima.

miroslav muta nikolić

Ako neko dobro poznaje gro ove reprezentacije Srbije, to je svakako Miroslav Muta Nikolić. Više nije u stručnom štabu, ali zna kako "orlovi" dišu.

Zato se rado odazvao na naš poziv dan posle utakmice sa Amerikom koju smo zaista nesrećno izgubili da sumiramo utiske.

- Sudije su nas oštetile! Fenomenalno smo odigrali. Nema nikakve zamerke. Dali smo maksimum i svaka čast momcima na tome. Ponosna je Srbija! Sada je bitno da se okrenemo Nemcima, da uzmemo tu bronzu. Dugujemo Nemcima revanš za Svetsko prvenstvo. Treba se oporaviti i da izađemo kompletni i sa jednom od medalja. Ružno bi bilo da posle ovakve igre ne osvojimo ništa - otvorio je za sport. Alo poznati košarkaški radnik.

Morali smo još malo o sudijama iz Bosne i Hercegovine, Letonije i Paname.

- Ništa se ne sudi. Nova su tu pravila. Samo sude faul kada neko dođe do zicera i štite igrača koji dođe do obruča. Nismo se adaptirali na to. Svi biju, Australijanci isto. Mora da se prilagodi tom suđenju. Bilo je često i koraka Amerikanaca...

Košarkaška reprezentacija Srbije OKS/Ivica Veselinov
 

Koliko god da je Srbiji teško, košarkašima je još teže. Suze Ognjena Dobrića i Bogdana Bogdanovića su obišle svet, a i sam Muta potvrđuje da nema dileme da je kapitenu "orlova" poraz izuzetno teško pao.

- Naravno da im je teško. Bogdan je hteo da ih pobedi. Krivo mi je što nije odlučio da malo digne neku trojku, ima najbolji šut. On je takav igrač, voleo bih da je on uzeo odlučujući šut kao kapiten. Rekao sam da ćemo pobediti da smo dali 15 trojki, i opet nismo dobili. Falilo je da u odlučujućim trenucima pogodimo. Amerikanci provociraju, puštaju taj šut za tri poen.. Dalje, ako mi ne odigramo odbranu, možemo da se izbodemo nožem, ali smo i to uradili, samo je bilo bitno da damo još neku trojku. Recimo, Durent je sve ubacio, mi smo tada promašili sve. Na kraju se desilo to tako, oni su dali neke teške šuteve.

Za kraj, osvrnuli smo se i na maestralnu partiju Stefa Karija koji nam je ubacio čak 36 poena.

- Uvek se neko pojavi kod Amerkanaca. Da li je Lebron, Durent, Kari... Uvek se istakne neko ko je raspoložen. Ono se ne brani. Uvek je odbrana bila tu na šutu, ali je to individualni kvalitet koji on poseduje. Oni igraju na fiziku. Što je Jokić najbolji na svetu? Ima glavu! Ako im pariraš tu (individualno, prim.aut.) imaš šansu da pobediš. Jaki su Amerikanci, treba izdržati taj talas - zaključio je Muta Nikolić za naš portal.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading