(H)ALO PARIZ - 16. DAN (Srpski) petak koji se čekao

08:05 | 10-08-2024

OI24 0

Sledi nam ulazak u sam finiš Olimpijskih igara. Čekamo košarkaše, Cabolova i Milicu Novaković...

Aleksandra Perišić

 

U Parizu sam tačno 16 dana i do petka osvojili smo dve medalje. Zlatne, ali svakako da smo želeli još neku, još razloga za radost i osmeh u “gradu svetlosti”.

Ta svetlost ovog magičnog grada obasjala nas je 9. avgustq, samo dva dana pred zatvaranje Olimpijskih igara, ali krenimo redom…

Ustao sam utučen, još uvek pod utiskom poraza od Amerikanaca u polufinalu košarkaša. Slomljen, bukvalno mi nije bilo ni do čega, ali je prilika za popravljane raspoloženja čekala u La Defens areni gde su vaterpolisti igrali protiv upravo Amera u borbi za plasman u finale.

Baš ono što nam je trebalo…medalja. Kakav šamar, ali u pozitivnom smislu. Vratio se osmeh na lice nakon 10:6 i sjajne partije “delfina”. Onda i suze Strahinje Rašovića koje su naježile ne samo mene, nego i moje kolege.

Nemanja Vico AP Photo/Luca Bruno
 

Kakav oporavak! Bilo je zaista lepo videti momke koje su svi otpisali kako nastavljaju da pišu istoriju i u nedelju će protiv Hrvatske pokušati da odbrane zlato iz Tokija.

Veliki prostor između dva događaja značio je i mali predah i pripremu za sam kraj dana i veliki spektakl. Tekvondo finale do 67 kilograma i Aleksandra Perišić koja je bila sjajna čitavog dana i uspela da izbori borbu za zlato.

Perišić AP Photo/Andrew Medichini
 

Na kraju je ostala bez njega, ali smo svi bili ponosni na nju. Debi na Igrama i srebro oko vrata, suze pred novinarima, pred čitavom Srbijom, ali ako... zaslužila je da se isplače. Pokazala nam je kako se bori za Srbiju i donela joj treće odličje u Parizu, a sigurno ih imamo četiri nakon ovog petka koji se čekao.

Sledeći put neka Aleksandra plače u Los Anđelesu, ali tada od sreće i sa zlatom oko vrata.

Sledi nam ulazak u sam finiš Olimpijskih igara. Čekamo košarkaše, Cabolova i Milicu Novaković...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading