"ORLOVI" MU PRESUDILI Selektor Nemačke podneo ostavku

13:49 | 10-08-2024

OI24 0

Odlazi posle poraza od Srbije

Gordon Herbert

Selektor košarkaške reprezentacije Nemačke Gordon Herbert podneo je ostavku posle poraza od Srbije u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ovaj 65-godišnji stručnjak je prošle godine u Manili ostvario istorijski uspeh i doneo je Nemcima titulu svetskog prvaka, a sada je odlučio da se povuče sa mesta selektora.

– Sve u životu ima kraj, ovaj kraj nije onakav kakav smo želeli. Ovo je porodica. Čestitam Srbiji, ovo je najbolji tim protiv kog smo igrali na Olimpijskim igrama – rekao je Herbert.

Jako emotivno je doživeo odlazak.

– Tužan sam jer je došao kraj. Ovo je bila neverovatna vožnja u poslednje tri godine, situacija o kojoj sanjate kao trener. Prvo sećanje je jedan od razgovora sa Denisom, kada smo odlučili da ovaj momak treba da bude kapiten u narednom periodu.

Osvrnuo se na poraz od Francuske u polufinalu.

– Ta utakmica sa Francuskom boli, frustrira jer nismo bili bolji i pobedili. Moramo da zapamtimo šta je ovaj tim uradio za tri godine, igrali smo sjajnu košarku i dali sve što imamo.

Posebno je pričao o Denisu Šruderu.

– Ljudi nisu svesni kolika je čast što igra za reprezentaciju, i koliko je ponosan dok to čini, koliko je ponosan što je kapiten i kakav posao radi. Nadam se da će igrati do 45 – završio je Herbert.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading