KAKVA ŠTETA Cabolov ispustio dobijenu medalju

19:38 | 10-08-2024

OI24 0

Srpski rvač Hetik Cabolov nije uspeo da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu

hetik

On je u meču za treće mesto poražen od Amerikanca Kajla Daglasa Dejka sa 10:4

Cabolov je na 30 sekundi do kraja vodio sa 4:1 i delovalo je da će uspeti da napravi iznenađenje i da savlada četvorostrukog svetskog šampiona. Ipak, Amerikanac je u poslednjim trenucima preokrenuo i na kraju ubedljivo slavio.

Dejk je bolje počeo i poveo je sa 1:0, zatim je došap i do drugog poena, da bi on potom bio poništen posle provere i dodeljen srpskom rvaču. Zatim Cabolov pravi poene u parteru i dolazi do prednosti od 3:1. Dejk se žalio na odluku, tražio je proveru koja nije uspela i Hekitu je dodeljen još jedan poen.

Činilo se da je medalja blizu, 30 sekundi je delilo Cabolova od toga, ali je Dejk prvo dobio dva poena, pa onda i sedam za još jednu akciju i došao je do prednosti od 10:4 i tu je bio kraj, pošto Cabolov nije imao dovoljno vremena da uzvrati.

Tako će Srbija Olimpijske igre u Parizu završiti sa pet osvojenih medalja.

19.37 - Nestvarno... Daglas Dejk je u poslednjim trenucima uzeo sedam poena za svoj zahvat i dobio je meč.

19.36 - Nastavlja se drama! Dejk je dobio dva poena i sada je 4:3.

19.34 - Amerikanac se žalio na odluku sudija i pošto je provera bila neuspešna Cabolov je dobio još jedan poen.

19.32 - Odluka je ipak promenjena, Cabolov je dobio poen i izjednačio, a zatim je dobio još dva poena i sada je blizu medalje!

19.29 - Cabolov je dobio kaznu i u roku od 30 sekundi je morao da osvoji poen. Nije uspeo u tome i Dejk sada vodi sa 2:0.

19.27 - Gotova je prva runda, Dejk ima prednost.

19.25 - Amerikanac je dobio prvi poen i vodi sa 1:0

19.24 - Borba je počela!

19.01 - Do borbe za medalju Cabolov je došao tako što je u prvoj rundi savladao Imana Mahdavija iz tima izbeglica sa 10:0, zatim je poražen od Daičija Takatanija iz Japana u četvrtfinalu sa 0:10, dok je u repasažu slavio tako što se rival Đandri Garzon Kabaljero sa Kube nije pojavio na borilištu.

18.58 - Okršaj između Cabolova i Kejka će početi nakon što se završi duel između Tatijane Renterije Renterije iz Kolumbije i Juke Kagami iz Japana u kategoriji do 76 kilograma.

18.57 - Srpski rvač Hetik Cabolov se bori za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama protiv Kajla Daglasa Kejka iz SAD u kategoriji do 74 kilograma i pokušaće da donese Srbiji šestu medalju u Parizu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading