"OVO JE VAŽNIJE OD MEDALJE" Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije o značaju uspeha "orlova" na Olimpijskim igrama

23:35 | 10-08-2024

OI24 0

Ako neko zna kako se pobeđuje, onda je to on.

terr

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije i nekadašnji reprezentativac Milenko Tepić rekao je danas da je posle osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama najvažnije da je sačuvan kult reprezentacije i da je ponosan na izabranike Svetislava Pešića.

JOKIĆ SKINUO MAJICU U KAFANI, A DVOJICA ZAPALILA CIGARE Neverovatna fotografija kruži internetom - šta će reći Pešić? (FOTO)

- Mislim da smo izgledali kao tim tokom celog turnira i da smo to pokazali na utakmici za bronzu. Bilo je kao da je finale. Reprezentacija Nemačke, aktuelni svetski šampion, na neki način to su bili naši dužnici prošlogodišnjeg prvenstva sveta u Manili. Osećam se zaista ponosnim načinom na koji smo igrali ceo turnir. Ova bronza sija zlatnim sjajem - rekao je za Tanjug Tepić, osvajač srebrne medalje sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu 2009. godine.

Tepić smatra da će ovaj uspeh podstaći mnogo nove dece da se bave košarkom.

- Ono što je najvažnije u celoj ovoj priči po meni, a možda je važnije od bronze, mada to ide jedno s drugim, to je ono što mi zovemo kult reprezentacije i želja igrača da igraju za reprezentaciju koja je bila više nego očigledna. Verujem da će to što su oni uradili podstaknuti neku novu decu i motivisati ih da pokušaju jednog dana da dođu na mesto na kom su sad ovi naši igrači - istakao je Tepić.

Bivši košarkaš Partizana i Panatinaikosa rekao je i da oostaje žal za utakmicom protiv Amerikanaca. 

- Ostaje veliki žal kod svih nas, ali ja zaista mislim da bi mi na sve to što smo pružili u toj utakmici trebalo da budemo ponosni. Bili smo ravnopravni, ako ne i bolji tim sve vreme ili najveći deo utakmice sa jednom od najboljih, ako ne i najboljom selekcijom svih vremena. Da, bilo je nekih odluka koje su bile sumnjive, ali ja ne bih sveo utakmicu na to. Bilo je nekih naših loših odluka, bilo je odličnih njihovih napada u trenucima kad se utakmica lomila i nažalost oni su na kraju iz te utakmice izašli kao pobednici - dodao je Tepić.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading