"ORLOVI" STIGLI KUĆI Kari poslao nikad jaču poruku, Bogdan otkrio kako se gradilo zajedništvo i šta mu je bilo najteže

13:37 | 11-08-2024

OI24 0

Košarkaši Srbije stigli su u Beograd, a selektor Pešić, kapiten Bogdanović i Ognjen Dobrić obratili su se

ata

Bogdan je prvi odgovorio na pitanje.

- Hvala našoj porodici, uradili smo najviše što smo mogli ovog leta.

Selektor Pešić je bio jasan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Hvala svima na podršci, osetili smo je! Hvala igračima, Bogdanu kao kapitenu ekipe. Nema rezutata bez zajedničkog puta - rekao je Pešić!

Nastavio je u istom ritmu.

-  Ekipa je napravila, ne atmosferu, nego o zajedničkom putu do cilja. Ekipa koja je generacija, tu su igrači iz sličnih generacija. Slučajnosti u vrhunskom sportu nema. To su igrači koji su zajedno prošli sve te selekcije i Bogdanom koji je malo stariji i mlađima poput Petruševa i Jovića.

Selektor tvrdi da je ovo bio najjači turnir ikada.

- Ovo je bio najjači košarkaški turnir ikada, 10 timova se borilo za medalju, Amerikanci su došli sa najjačim NBA igračima, tu su bili evroligaški i NBA igrači i u drugim timovima. Napraviti uspeh na takvom turniru bio bi nemoguć bez tog fokusa, zajedništva, pre posle utakmice, trebalo je izdržati mentalno. Javno da im čestitam i da im se zahvalim. Meni su pomogli, ja sam se trudio i njima da pomognem, to je ogroman uspeh, ne samo rezultat, već i način na koji smo stigli i završili turnir u Parizu.

Pešić je govorio o igračima:

- Od svega po malo, pripreme, rad, reči, dogovor. Kao u životu, ako imaš ispred sebe cilj... Nije lako, ali je motiv, daje ti dodatnu emotivnu, mentalnu snagu i motivaciju, da se odrekneš nekih lepih stvari preko leta, da budeš sa ekipom, da daješ sve. Kad se završi meč, ne postoji ništa drugo osim pripreme za narednu. Teško je izdržati, momci su to uradili, tako je bilo i u Manili. Mogli smo mi i da izgubimo od Nemačke, ali smo pokazali stav i sve. Zato im javno čestitam na odnosu i svemu što su uradili, radi se zajedno, dobijao sam i kritike od igrača, predloge i dobre i loše i predloge koji mi se nisu uklapali u neka moja pravila, ali smo uvek nalazili put do toga.

Bogdan je objasnio kako se gratilo zajedništvo.

- Ovo zajedništvo se gradilo, nije odjednom i na treningu i na utakmicama i poštovanje koje imamo između nas. Svi su stavili tim ispred sebe i taj neki cilj. Nismo znali koji su naši dometi, ali smo znali da su visoki, verovali smo u to i to nam je bila ogromna motivacija na svakom treningu, sastanku, gde god smo bili, bili smo zajedno. Trudili smo se da da što više vremena provedemo zajedno.

Otkrio je kapiten i šta mu je najteže bilo.

- Znam da se pamte samo poslednje utakmice, ali je meni utakmica protiv Južnog Sudana bila možda i najteža u životu. Onda gubimo od Australije 24 razlike. Nekako se olako shvataju te neke utakmice koje su dobijene, a taj meč sa Amerikancima i za medalju, veća je pažnja. Mi znamo kroz šta smo prošli. To nas čini jačim, što nas.

 

12.55 - Sleteli su! 

12.46 - Na "Tesli" je baš velika gužva, euforija je jača iz minuta u minut.

12.23 - Let sa "orlovima" će malo kasniti, očekuje se oko 13.00.

11.46 - Očekuje se da naša ekipa sleti oko 12.25.

11.45 - Dobar dan i dobro došli na naš blog posvećen povratku naših košarkaša sa Olimpijskih igara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading