MANDIĆ OTVORIO DUŠU: Neverovatan put, samo mi znamo kroz šta smo prošli

16:46 | 11-08-2024

OI24 0

Mandić sumirao utiske posle osvojenog zlata.

Dušan Mandić

Fantastični Dušan Mandić. Naš Dušan Silni modernog doba. Još jednom je levoruki šuter povukao kada je bilo najpotrebnije.

I posle finala sa Hrvatskom i osvojenog zlata - poručuje, malo ko je verovao da Srbija može da bude i u Parizu olimpijski šampion.

- Mislim da samo nas 13 plus treneri i najbliži su verovali da možemo ovo, samo mi znamo šta smo prošli. Od smene generacija i tri godine bez medalje, neverovatno je. Kad si iskren i predan, samo tako može da se osvoji ovaj cilj. Treće zlato i četvrta olimpijska medalja, nisam ni sanjao, šta reći, neverovatno… Doživeli smo takva nevremena, pomeli su nas Australija, Mađarska i Španija ali smo verovali i osvojili zlato. Odbrana je bila neverovatna.

Ovo je već treće olimpijsko zlato u Mandićevoj karijeri.

- Neverovatan put, vidite i sami. Svaka medalja ima nešto svoje i posebna je, posebno mesto u srcu. Presrećan sam.

epa EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
 

Ne želi Dušan još uvek da razmišlja o potencijalnom učešću na narednim Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu.

- Da se malo odmorim, posvetim sebi i porodici. Težak period. Dokazao sam ranije šta sam i ponovio, zatvorena je priča. Dokazivaću se radi sebe, drugi me ne dotiču, najbitnije je šta moji misle o meni. Posebno se motivišem i spremam u olimpijskoj godini, osvojio sam Ligu šampiona i bio MVP, pa sad olimpijsko zlato. Nisam ni zamišljao - zaključio je Mandić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading