"BIĆU ISKREN, NISAM VEROVAO" Legendarni Andrija Prlainović za sport.alo o novoj zlatnoj medalji Srbije: Najveći uspeh u istoriji našeg vaterpola

18:14 | 11-08-2024

OI24 0

Evo šta je rekao neko ko i te kako zna kako se osvajaju odličja na velikim takmičenjima.

alo

Vaterpolo reprezentacija Srbije je obradovala naciju tako što je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Ruku na srce, na iznenađenje mnogih, pošto "delfini" nisu preterano briljirali niti na početku turnira, niti na drugim takmičenjima.

S tim u vezi, sport.alo je kontaktirao legendarnog Andriju Prlainovića, koji je sa nacionalnim timom osvojio sve što može da se osvoji i to po nekoliko puta. Popularni Prle je razgovor započeo poprilično iskrenim odgovorom u vezi sa nastupom Srbije u Parizu:

"NISMO DOŠLI DA BUDEMO DRUGI" Kapiten Srbije "puca" od samopouzdanja, evo šta je rekao pred meč za zlato

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Reći ću ono što bi rekao svako ko hoće iskreno da priča. Jeste, iznenadilo me je. Teško je reći da je ovaj tim u ovom trenutku, prema konstalaciji stvari u svetskom vaterpolu i u odnosu na druge timove, mogao da stigne do zlata. Bio sam jedan od onih što su bili skeptični i rekao bih da je ovaj uspeh ne samo veliki, već i najveći. Ikada, u istoriji našeg vaterpola.

"Delfini" su poprilično loše započeli nastup na Olimpijskim igrama, a posebno je zapažen bio debakl od Australije:

- Uvek je bolje početi turnir malo lošije. To je dokazano. I mi smo i u Riju i u Tokiju slabije počeli turnir, a posle došli do zlata. Treba proći grupu, a kada dođe eliminaciona faza, to je potpuno druga priča. Veći je ulog i tu psihologija igra ključnu ulogu. To je to, nema šta više da se kaže. Momci su u grupi odigrali koliko je bilo potrebno da se prođe, a onda je došla odlučujuća utakmica sa Grčkom, gde su Grci odigrali slabije nego što su verovatno očekivali i gde su bili blagi favoriti - rekao je Prlainović, pa u istom dahu nastavio:

- Posle te pobede smo porasli, stekli samopouzdanje i nakon toga nije bilo više limita za nas. Rekao bih da smo svakom utakmicom rasli, a danas smo odigrali jednu od najboljih utakmica ikada. Ja ne pamtim puno ovakvih utakmica, a bio sam učesnik u nekoliko sličnih. Pričam o periodu od 2006. godine, od nezavisnosti. Šta da kažem, momcima kapa do poda i igračima i stručnom štabu. Jedan neverovatan uspeh. Možemo samo da se radujemo i da budemo ponosni.

alo Marko Metlaš/Alo
 

Prlainović je otkrio i šta je bilo ključno da se ostvari ovakav uspeh i koji igrač Srbije ga je najprijatnije iznenadio na Olimpijskim igrama:

- Ono što sam priželjkivao i verovao sam da su povratak Dedovića i Ćuka bitne promene u odnosu na turnire između Tokija i Pariza. I to se ispostavilo kao tačno. Oni su doneli preko potrebnu stabilnost, sigurnost, iskustvo i imali su ogroman doprinos u osvajanju zlatne medalje, uz Mandića i Jakšića koji su zaista nivo iznad drugih igrača u svetskom vaterpolu. Zbog njih smo mi uvek u prednosti u odnosu na druge, prema mom mišljenju. Jer drugi nemaju takve igrače. Najveće iznenađenje za mene je bio ipak golman Filipović, koji je u poslednje tri utakmice bio maestralan. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading