TIHI HEROJ SRBIJE Preminuo mu otac pred OI, a on je otišao u Pariz i doneo medalju

14:26 | 14-08-2024

OI24 0

Priča koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

alo

Marko Marinović, srpski trener i pomoćnik selektora Srbije Svetislava Pešića, neposredno pred početak Olimpijskih igara je ostao bez oca. To ga je veoma pogodilo, ali je smogao snage da ode u Pariz i doprinese da "orlovi" osvoje bronzanu medalju.

O njegovom gubitku javnost nije znala, a Marinović nije bio na očevoj sahrani, jer je želja njegovog oca bila da bude uz Srbiju i da joj pomogne.

- Otac mi je preminuo na dan kad smo odlazili u Lil. Porodicu izdržavam od 15. godine, tako da su svi oni nekako živeli i žive moj život. Tata je žarko želeo da budem tamo, sa reprezentacijom. Morao sam to da mu ispunim. Nekako sam se samo molio da osvojimo medalju, da bi onda sve to vredelo. Na kraju nas je i Bog pogledao, uzeli smo medalju. Njegovu medalju. Za njega sam sve to radio. I… Mislim da je baš vredelo - rekao je Marko Marinović za Meridian sport.

Imao je nekadašnji trener Borca iz Čačka veliku podršku saradnika i igrača. 

- Teško je, ali kada smo već došli do toga… Da nije bilo tih momaka… Oni su mi, kao i ceo staf, pomogli da ne mislim o tome. A izgubio sam oca. Stiže me sada polako, ali na kraju – vredelo je. Za njega je sve. A on se verovatno negde gore smeje i priča mi. Verovatno bi me sada zvao i pitao, posle utakmice sa Amerima: ’Pa kako ste ono izgubili?’ Ono najjače roditeljsko pitanje - uz pomešane emocije pričao je Marinović.

Popularni Malina bio je važan šraf u ogromnom uspehu srpskog nacionalnog tima.

- Želeli smo medalju, to nam se i ostvarilo... Da li je moglo bolje? Moglo je. A možda i nije. San svakoga, ne samo sportiste, jeste da ode na Olimpijske igre. Generacija iz Rija je uzela srebro, a ovo je sada relativno nova ekipa koja je napravila takođe sjajan rezultat. Ekipa je odigrala epsku utakmicu protiv Amerikanaca. Koliko ja znam, a znam od 1992, niko nije bio toliko blizu protiv takve velesile i ovakvog tima. Nikolu Jokića, svemirca i superstara, pratila je četa od 11 drugara i nedostajalo je malo koncentracije, sreće, snage da pobedimo najjaču košarkašku ekipu svih vremena. Meni su 1995. bili uzori Đorđević, Danilović, Divac, Paspalj…, a sada će našoj deci to biti Jokić, Bogdan, Aleksa… - kaže mladi trener.

Podsetio je Marinović da je Svetislav Pešić najstariji trener na svetu, otkrivši da je to čovek koji mu je mnogo učinio u životu.

- Taj čovek je mene lično zadužio, počevši od onda kada me je uzeo u Đironu, pa smo sarađivali u Zvezdi, a sada u mene veruje opet… On sam priča da možda nije najbolji košarkaški stručnjak, ali njegovo iskustvo u radu sa grupom ljudi dovelo je nas dovde - itakao je mladi stručnjak - istakao je srpski stručnjak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading