"MOJA SUPRUGA JE SRPKINJA, GLEDALI SMO UTAKMICU" NBA as govorio o meču Srbije i SAD

19:10 | 15-08-2024

OI24 0

Bilo im je veoma uzbudljivo te večeri

Pol Džordž

Američki košarkaš Pol Džordž govorio je o meču između Srbije i SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu, koji su Amerikanci dobili posle velike drame i sumnjivih sudijskih odluka.

On nije bio deo tima koji je osvojio zlato u glavnom gradu Francuske, ali je od kuće pomno pratio svaki meč Amerikanaca. Posebno zanimljivo mu je bilo polufinale sa Srbijom, s obzirom na to da je njegova supruga Danijela Rajić Džordž Srpkinja. Istakao je da ga je supruga prozivala dok je Srbija vodila protiv SAD.

- Dok sam gledao utakmicu, podilazili su me žmarci. Uzbudio sam se i naježio. Osetio sam se ponosnim što sam Amerikanac. Moja supruga je Srpkinja, gledali smo utakmicu, a ona je počela da me proziva. Pa, sam onda počeo da joj uzvraćam i da prozivam i ja nju. Bilo je zabavno u kući, ali ponavljam ti - osetio sam se ponosnim Amerikancem u tim trenucima - rekao je Džordž u jednom podkastu.

Na kraju je on imao više razloga za slavlje, a istakao je da je junak pobede SAD bio Lebron Džejms.

- Ko je doneo pobedu u toj utakmici? Lebron, apsolutno. I kada to kažem, ne oduzimam zasluge Stefu Kariju i tome što je uradio. Da on to nije uradio, izgubili bismo, shvatate to. Tako da ne kažem da Stef nije bio važan faktor naše pobede, niti umanjujem zasluge Kevina Durenta, ali Lebron... Mislim da je Lebron preuzeo inicijativu u stilu 'Ne, mi nećemo izgubiti ovu utakmicu - kazao je Pol Džordž.

- Kao da im je Lebron kazao 'Stef, potrebno mi je da tui uradiš ono svoje, a ja ću da te poguram. Isto ću da uradim i za Kevina Durenta'. I zaista, kada pogledam kako je Lebron igrao u završnici, kako je napadao prodorom, organizovao igru. Bio je tesan rezultat, a mogli ste da vidite kako se Lebron u tim trenucima 'pali'. A, videli ste i kako je hteo da igra direktno protiv Nikole Jokića. Radio je sve što je mogao da bi pokrenuo ostale momke da se rotiraju da bi on čuvao Jokića - primetio je Džordž.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Tagovi:

Komentari(0)

Loading