OLIMPIJSKO SELO JE ODMAH ZATVORENO Član obezbeđenja naših olimpijaca otkrio šta se dešavalo u Parizu: Sa Đokovićem je bila specifična situacija

07:22 | 16-08-2024

OI24 0

Bezbednost u Francuskoj bila na vrhunskom nivou

Novak Đoković

Miljan Angelov, pomoćnik komandanta Odreda žandarmerije u Nišu bio je jedan od članova obezbeđenja koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poslalo da čuva naše olimpijce.

Angelov je u svom gostovanju na "Prva" TV istakao da je bezbednost u Francuskoj bila na vrhunskom nivou, kao i da je saradnja naše Žandarmerije sa ostalima iz celog sveta bila vrhunska. Kako je rekao, sem jednog sitnog incidenta, nije bilo nikakvih problema kada je bila u pitanju bezbednost naših sportista.

Kako kaže, bonus mu je bilo to što govori francuskim jezikom, a bezbednost na Olimpijadi u Parizu ocenjuje kao odlično odrađen posao policije Francuske. Većih incidenata nije bilo, ali se prisetio jedne situacije kada su službenici morali da reaguju.

- Jedno vozilo je bilo parkirano blizu Olimpijskog sela, koje nije imalo akreditaciju. Istog trenutka nam je javljeno i svi su sportisti bili obavešteni. Olimpijsko selo je istog trenutka bilo zatvoreno dok se nije sve proverilo. Na kraju je vozilo sklonjeno. Jednostavno neki građanin se parkirao, a nije imao akreditaciju - kaže Angelov.

Angelov kaže da se za svih 23 dana malo spavalo i rano ustajalo.

- Nisam mogao da dozvolim taj luksuz da ostajem do kasno. Svih 23 dana se malo spavalo i dosta radilo. Ali ničeg nije bilo. Mi smo komunicirali isključivo sa trenerima, nije bilo potrebe da komuniciramo sa igračima. Nema potrebe da oni znaju šta se dešava, ako bi bilo išta što bi tražilo njihovu pažnju, oni bi bili obavešteni - kaže Angelov.

- Mi smo imali jedan centar odakle smo prikupljali informacije. U samom selu bilo je naših bezbednjaka, ali i onih iz Amerike, Izraela, Slovenije, Meksika. Viđali smo se, dogovarali, pričali. Sa nekim na engleskom, sa nekima na francuskom. U principu, znali smo se od ranije sa tih sastanaka koje smo imali u aprilu - kaže Angelov.

Kako ističe, velika je čast bila biti deo obezbeđenja olimpijaca, ali i velika odgovornost.

- Svi oni su divni ljudi, počevši od Novaka Đokovića, čije obezbeđenje, kada dolazi u Olimpijsko selo i ide na teren, iziskuje veliku pažnju, jer svi žele da priđu do njega, da se slikaju, da promene deo opreme - rekao je Angelov za "Prva" TV.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading