NOVI BODOVI Momci i devojke slavili u drugom kolu Šahovske olimpijade, Predke i Erićeva za pobede Srbije

15:00 | 13-09-2024

Ostali sportovi 0

Veliki uspesi za naše šahiste.

Šahovska olimpijada

Drugo kolo i druge pobede Srbije na Šahovskoj olimpijadi u Budimpešti. Momci su slavili protiv Estonaca 2,5:1,5, a devojke istim rezultatom protiv Škotlanđanki.


Prvi poen za mušku reprezentaciju Srbije, aktuelnog prvaka Evrope, osvojio je Velimir Ivić na četvrtoj tabli savladavši Timošina.

Naš najiskusniji igrač Robert Markuš je na trećem stolu izgubio od Semana, ali je Aleksandar Predke, povratnik na prvu tablu posle odmaranja u prvom kolu, uspeo da preokrene poziciju u svoju korist u meču s Kulaotsom i donese Srbiji poen. Aleksandar Inđić je protiv Volodina pokazao borbenost i održao remi na drugoj tabli.


Muška ekipa ima četiri boda (dva se dobijaju za timsku pobedu, jedan za remi) i nalazi se na deobi 18. mesta s Holandijom, Rumunijom, Italijom i Austrijom, a vodeće tri su Indija, Slovenija i Gruzija, takođe s četiri boda.
Šahovska olimpijada FOTO: FIDE
 

U narednoj rundi će naši momci odmeriti snage sa šahistima Švajcarske.

Ženska reprezentacija Srbije je drugu pobedu na 45. šahovskoj olimpijadi ostvarila protiv Škotske. I pored poraza Teodore Injac od Kitevan Grant na prvoj tabli, naše devojke su uspele da savladaju ekipu s Ostrva.

Adela Velikić je na drugom stolu pobedila Ali Roj, Jovana Erić je posle duge borbe donela odlučujući poen našoj reprezentaciji na četvrtoj tabli u meču s Rouzmari Džulijan, dok je Tijana Mandura na trećoj remizirala sa Suzi Kuk.


Ženska ekipa ima četiri boda i deli 35. mesto s Ukrajinom, dok su u vođstvu Poljska, Kina, Španija, Jeremenija, Argentina i Iran, takođe s četiri boda. U trećem kolu suparnik Srbije je Hrvatska.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading