KO POSLE BAHA? Sedam kandidata za novog predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta

16:25 | 16-09-2024

Ostali sportovi 0

Sedam kandidata podnelo je kandidature za mesto predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), saopšteno je danas.

Tomas Bah

Nemac Tomas Bah je na mestu predsednika MOK-a od septembra 2013, a maksimalni mandat od 12 godina ističe mu 2025. On je po završetku OI u Parizu najavio da će se naredne godine povući sa funkcije predsednika MOK-a.

Kandidati za predsednika MOK-a su princ Fejsal al Husein, Sebastijan Kou, Kirsti Koventri, Johan Elijaš, David Lapartijen, Huan Antonio Samaranč junior i Morinari Vatanabe.

Kandidati će svim članovima MOK predstaviti svoj program putem videa linka tokom sastanka u Lozani, koji će biti održan u januaru 2025. godine.

Novi predsednik će biti izabran na Izbornom kongresu MOK-a, koji će biti održan od 18. do 21. marta 2025. godine u Grčkoj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

šah
Ostali sportovi

Velika pobeda šahista, remi dama u sedmom kolu

20:59

18 septembar, 2024

Ostali sportovi

U sedmom kolu 45. šahovske Olimpijade u Budimpešti, muška reprezentacija Srbije ostvarila je jednu od najvećih pobeda poslednjih godina - naši momci su potpuno nadigrali selekciju Holandije sa 3:1 u meču gde krajnji rezultat nije realan, trebalo je biti i ubedljivije. Ženska reprezentacija igrala je nerešeno, 2:2, protiv selekcije Irana.

Komentari(0)

Loading