POJAVIO SE SNIMAK DRAME Poznati bokser uhapšen. zbog njega se oglasio i Zelenski

09:38 | 18-09-2024

Ostali sportovi 0

Poznati bokser Oleksandar Usik je uhapšen, a sada se oglasio

Oleksander Usik

On je uhapšen u Poljskoj.

- Dragi prijatelji. Nesporazum se dogodio, brzo je rešen. Hvala svima koji su se zabrinuli. Hvala ukrajinskim diplomatama na efikasnoj podršci. I poštovanje za poljsku policiju zbog obavljanja svojih obaveza - poručio je Oleksandr Usik.

A zbog cele situacije se javio i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

- Razgovarao sam telefonom sa Usikom nakon što je priveden. Bio sam razočaran ovakvim odnosom prema našem građaninu i šampionu. Naložio sam ministru spoljnih poslova Ukrajine Andriju Sibihu i ministru unutrašnjih poslova Ukrajine Igoru Klimenku da odmah razmotre sve detalje incidenta na aerodromu u Krakovu. Sada je sve u redu, naš šampion je pušten i više nije u pritvoru. Na fotografiji je sa našim generalnim konzulom u Krakovu odmah nakon puštanja na slobodu - poručio je predsednik Ukrajine putem društvenih mreža.

ESPN prenosi da je Usik uhapšen pre nego što je pokušao da se ukrca na let za Valensiju, gde bi trebalo da se priprema za revanš za naslov prvaka u teškoj kategoriji 21. decembra s Tajsonom Fjurijem u Rijadu. Usiku i njegovom treneru Sergeju Lapinu zabranili su da uđu u avion.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:
šah
Ostali sportovi

Velika pobeda šahista, remi dama u sedmom kolu

20:59

18 septembar, 2024

Ostali sportovi

U sedmom kolu 45. šahovske Olimpijade u Budimpešti, muška reprezentacija Srbije ostvarila je jednu od najvećih pobeda poslednjih godina - naši momci su potpuno nadigrali selekciju Holandije sa 3:1 u meču gde krajnji rezultat nije realan, trebalo je biti i ubedljivije. Ženska reprezentacija igrala je nerešeno, 2:2, protiv selekcije Irana.

Komentari(0)

Loading