VELIKO PRIZNANJE Adriana Vilagoš nominovana za prestižnu nagradu

17:22 | 19-09-2024

Ostali sportovi 0

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš nominovana je za prestižnu nagradu "Mlada zvezda u usponu", koju dodeljuje Evropska atletika za 2024. godinu, saopšteno je danas.

foto

U saopštenju Srpskog atletskog saveza (SAS) se navodi da ova nagrada prepoznaje mlade sportistkinje, koje su ostavile značajan trag na evropskoj i svetskoj sceni u protekloj sezoni.

- Vilagoš, koja se takmiči u bacanju koplja, svojim izvanrednim rezultatima i doslednim nastupima u juniorskim i seniorskim kategorijama postala je jedna od najperspektivnijih atletičarki Evrope. Njeni uspesi na međunarodnim takmičenjima, uključujući osvajanje medalja i obaranje ličnih i nacionalnih rekorda, doprineli su ovoj nominaciji - navodi se u saopštenju SAS.

Vilagoš je ove godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, bila je pobednica Kupa Evrope, a trenutno je druga na evropskoj listi u 2024. daljinom od 65,64 metara.

- Glasanje za 'Mlade zvezde u usponu' otvoreno je za javnost, a pobednice će biti proglašene na svečanosti Evropske atletike 26. oktobra u okviru Evropskog kongresa koji se održava u Skoplju - saopšteno je iz SAS.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading