ŠAHOVSKA OLIMPIJADA: Muškarci srušili Kubu i krenuli ka vrhu tabele, dame posle drame do boda

12:26 | 21-09-2024

Ostali sportovi 0

Odličan nastup naših momaka, dame nisu imale sreće.

Šah

Muška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Kube sa 3:1, u meču devetog kola na 45. šahovskoj Olimpijadi u Budimpešti. Ženska reprezentacija je igrala 2:2 sa selekcijom Uzbekistana.

Tim selektora Miodraga Perunovića je brzo preboleo poraz od olimpijskog šampiona Uzbekistana u prethodnom kolu i bez problema savladao neugodnu Kubu, zemlju sa izuzetnom šahovskom tradicijom.

Velimir Ivić je još jednom demonstrirao značaj kvalitetne pripreme u savremenom šahu, krenuo je odlučno i samouvereno belim figurama na poziciju Mirande koji je predao partiju posle 27 poteza, a mogao je i ranije.

Aleksandar Inđić je remizirao na trećoj tabli sa Berdajesom koji belim figurama nije ni pokušao da napadne našeg šampiona.  Aleksej Sarana je remizirao sa Kesadom čime je doneo našem timu 2:1.

Šah ŠSS
 

Ponovo je poslednji za stolom ostao Aleksandar Predke, ove večeri, imao je više koncentracije, ali i bolju poziciju u odnosu na onu sa Abdusatorovim (Uzbekistan) što je na kraju donelu pobedu našem igraču za ukupnh 3:1. Albomoz se predao posle efektne kombinacije naše prve table.

Dame su odigrale težak meč protiv Uzbekistana iako početak nije tako izgledao.

Tijana Mandura je brzo dovela naš tim u vodstvo. Belim figurama nadigrala je Malikovu. Marina Gajčin je remizirala na drugoj tabli sa Jakubaevom i tada je delovalo da će naš tim osvojiti dva boda jer je i Teodora Injac podelila poen sa Kamdamovom, a pozicija Jovane Erić je bila jednaka.

Ipak nije moglo bez drame, Jovana je ušla u završnicu sa pešakom manje, a njena protivnica Nodira Nodirjanova je imala i bolje vreme.

Posle 96 poteza Jovana Erić je izgubila partiju pa je našem timu pripao bod u meču 9. kola. Šteta, moglo je biti drugačije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading