SPEKTAKL U BEOGRADU Održava se drugi “Padel Belgrade Open”

15:02 | 23-09-2024

Ostali sportovi 0

Najvažniji turnir u Srbiji sporta sa najdinamičnijim razvojem na svetu ponovo je među nama! Drugo izdanje “Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” na programu je u našem glavnom gradu predstojećeg vikenda 28. i 29. septembra, na oduševljenje svih igrača i poklonika ovog omiljenog reket-sporta.

padel

Posle izuzetnog uspeha premijernog izdanja koje je zapaženo i na međunarodnom nivou, i ovoga puta zvanično podržan od strane Grada Beograda “Padel Belgrade Open” za 2024. će okupiti najbolje igrače padela u našoj zemlji i učesnike iz inostranstva u potpuno novom “Padel centru” u okviru atraktivnog kompleksa “Belgrade Waterfront” – na pristupačnoj lokaciji ispod mosta Gazela.  

Turnir će biti održan u dve kategorije – Master i Miks, gde će u najkvalitetnijoj Master kategoriji nastupiti 8 timskih parova – i to po jedan iz Argentine i Italije i dva iz Španije, uz četiri izabrana tima iz Srbije koji će biti odvojeni u dve grupe od po 4 timova. Takmičenje u Miksu će predstaviti 12 timskih parova odvojenih u 2 grupe od po 6 ekipa – 11 iz Srbije i jednog iz Francuske. Prvog dana takmičenja u subotu 28. septembra će biti održani mečevi po grupama, da bi se po dva najbolja tima iz svake grupe kvalifikovali za polufinalne mečeve i veliko finale “Padel Belgrade Open-a” - na programu završnog dana turnira 29. septembra.     

Po uzoru na najveće svetske centre, padel u Beogradu i širom Srbije iz dana u dan stiče sve više poklonika i igrača – ali još važnije, biva praćen otvaranjem novih terena, centara i prisustvom sve većeg broja stručnih trenera u čemu je organizacija prvog “Padel Belgrade Open-a” predstavljala glavnu prekretnicu za ovako sadržajan razvoj. Zbog toga se i očekuje da će i padel, nalik tenisu, postati novi trofejni sport naše zemlje – pa će predstojeći “Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” biti sjajna prilika da se sportska javnost još bolje upozna sa najboljim igračima naše zemlje u Master i Miks kategorijama, ali i priznatim međunarodnim asovima koji su prvo izdanje turnira učinili nezaboravnim. 

padel Padel Belgrade Open
 

Besplatan ulaz u novi Padel centar u okviru “Beograda na vodi” sa tribinama za praćenje mečeva, posebna zabavna zona za posetioce sa brojnim interaktivnim sadržajima i Zona za igrače u kojoj će se učesnici turnira zagrevati i opuštati u slobodno vreme glavne su jedinice centra “Padel Belgrade Open” – još jedne sportske manifestacije koja će potvrditi status Beograda kao vodećeg grada za sport i zabavu u ovom delu Evrope – i sa punim pravom domaćina velelepnog svetskog događaja Expo 2027.   

- Zapažen uspeh ostvaren organizacijom prvog “Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” Beograd i Srbiju je definitivno etablirao u krugu evropskih padel centara po dinamici i sadržajnosti razvoja – i direktno uticao na to da se broj padel terena u Srbiji od tadašnjih 18 skoro utrostruči do danas. Ponosni smo što ćemo ljubiteljima padela prirediti još jedno sjajno takmičenje na impresivnoj novoj lokaciji u centru Beograda, zaštićenoj od uticaja lošeg  

vremena – za nesmetano uživanje u njegovim čarima i uz prateću zabavu za sve prisutne. “Padel Belgrade Open” nastavlja da ostvaruje svoju ulogu predvodnika razvoja padela na takmičarskom i rekreaktivnom nivou u cilju njegove popularizacije u Srbiji i usmeravanja talenata ka profesionalnom segmentu – ali i ustanovljenja padela kao sporta prepoznatog od strane državnih institucija što će omogućiti nastanak još većeg broja klubova i terena za potrebe neprestano rastućeg broja novih igrača - naglasio je Đorđe Mijailović, Direktor turnira “Padel Belgrade Open” i Padel centra na Košutnjaku. 

Više informacija o programu drugog međunarodnog turnira “Padel Belgrade Open”, timovima koji će učestvovati i zanimljivostima koje očekuju publiku i ljubitelje ovog sporta možete pronaći na zvaničnom veb-sajtu turnira https://www.padelbelgrade.com/.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:
Stefan Savić
Ostali sportovi

"Beogradski pobednik" pod svetlom 22 baklje za MMA borca Stefana Savića

15:55

23 septembar, 2024

Ostali sportovi

Na impozantnoj Kalemegdanskoj tvrđavi, podno čuvenog spomenika "Pobedniku", sinoć je održan tradicionalni turnir Beogradski pobednik - Stefan Savić. Ovaj događaj, posvećen tragično stradalom srpskom reprezentativcu i osvajaču svetske medalje, okupio je brojne prijatelje, ljubitelje borilačkih sportova, sportiste, poznate ličnosti, kao i članove njegove porodice i poštovaoce.

Komentari(0)

Loading