ZLATNI RING Radnički iz Kragujevca obeležiće rođendan turnirom i izložbom

06:30 | 02-10-2024

Ostali sportovi 0

Klub iz srca Šumadije, koji je nekad harao jugoslovenskim boksom, slavi 84 godine rada

Bokserske rukavice

Klub koji je osvojio šest titula prvaka nekadašnje velike zemlje i jedan Kup Jugoslavije, ovog meseca obeležiće 84 godine rada u kojima je harao ringovima, a sada pokušava da se vrati na stare staze.

Bokserske rukavice AP/Francisco Seco
 

Tim povodom od 7. do 28. oktobra, u programu Oktobarskih svečanosti grada Kragujevca, organizovaće izložbu o radu i rezultatima kluba, a 26. oktobra turnir „Zlatni ring“ U Sportskoj hali „Gordana-Goca Bogojević“ u Velikom parku.

Ovo je najavljeno na konferenciji za novinare, održanoj u kragujevačkom Narodnom muzeju.

- Planirali smo da turnir „Zlatni ring Šumadije“ bude tradicionalan i da svake godine nosi ime jedne od mnogih legendi Radničkog. Ovaj prvi nosiće ime Slavak Sorgića. Čuven kao bokser, a još čuveniji kao učitelj i tvorac mnogih vrhunskih kragujevačkih i jugoslovenskih boksera. Potrudićemo se da organizacija bude na nivou kakav Kragujevac kao grad boksa zaslužuje - rekao je Zoran Marinković, predsednik Bokserskog kluba Radnički.

Bokserski klub Radnički Kragujevac Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Pobednik turnira dobiže pehar, ali i trofej „Zlatni ring“, koji će biti prelazan. Autor trofeja, kao i budućeg spomenika koji bi trebalo da bude postavljen u Velikom parku, je Miroslav Tomić, umetnik širokog spektra i član Upravnog odbora kluba.

Dušan Cvetić, sekretar, i Zoran Marinković, predsednik kluba, istakli su da Radnički radi punom parom sa četrdesetak takmičara različitih kategorija.

- Ipak, tanki smo u seniorskoj konkurenciji, ali nadamo se da ćemo kontinuiranim radom za neku godinu iz naše bokserske škole izbaciti nekoliko takmičara i za tu kategoriju, jer je zastupljen odgovarajući stručni rad - optimista je Marinković.

Bokserski klub Radnički Kragujevac Alo!/Aleksandar Đorđević
 

On dodaje da je iz Bokserskog saveza Srbije obećana finansijska pomoć kako bi Radnički mogao da prihvati poziv da učestvuje u Regionalnoj bokserskoj ligi u kojoj učestvuju klubovi iz bivših jugoslovenskih republika.

- Mi, zasad, ne možemo o tome da razmišljamo, jer klub od lokalne samouprave, odnosno iz Sportskog saveza dobija samo 200.000 dinara godišnje. Klub finansiraju prijatelji kluba i ljubitelji boksa, a nastojimo da definišemo naš status u sistemu finansiranja. To smo, svakako, zaslužili, jer smo drugi bokserski klub u nekadašnjoj i sadašnjoj zemlji, pored Radničkog iz Beograda. Kada bismo dobijali deseti deo od onog što dobijaju neki drugi klubovi, imali bismo najmanje tri reprezentativca - kategoričan je Marinković.

Na kraju, predstavnici BK Radnički iskoristili su priliku da pozovu kragujevačke ljubitelje plemenite veštine da iskoriste priliku i prisustvuju bokserskom spektaklu i reprezentativnoj izložbi.

Komentari(0)

Loading