OD ROĐENJA JE U DOMU ZA DECU BEZ RODITELJA, OSVAJAO JE ZLATNE MEDALJE NA RAZNIM TAKMIČENJIMA Marko Nikolić za sport.Alo o mladom bokseru iz Banja Luke

17:32 | 02-10-2024

Ostali sportovi 0

Srpski bokser govorio za sport.Alo

toma vukomanović

Nekadašnji WBC prvak Mediterana i profi prvak Srbije u poluteškoj kategoriji, Marko Nikolić, govorio je za naš portal o mladom bokseru iz Banja Luke, Tomislavu Vukomanoviću. 

Vukomanović je član Kik boks kluba "Sveti Georgije" iz Banja Luke, a Nikolić je istakao da je mladi bokser odrastao bez roditelja i da se odmah po dolasku u klub vezao za njega.

- Ostavljen je odmah po rođenju u dom za decu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci. U klub je došao još kao osnovac, u sedmom razredu osnovne škole i od tada se vezao za mene i klub.

Objasnio je da je Vukomanović najpre krenuo da se bavi kik boksom, a kasnije i amaterskim boksom, gde je ostvario velike uspehe.

- Krenuo je sa kik boksom gde je ostvario velike rezultate u amaterskom kik boksu i to u disciplinama lou kik, K1 i ful kontakt. Osvajao je zlatne medalje na mnogim međunarodnim takmičenjima i bio je proglašen za najboljeg kik boksera Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Iz kik boksa se kasnije paralelno počeo baviti i amaterskim boksom gde je takođe bio prvak Bosne i Hercegovine kao i Republike Srpske u svim starosnim kategorijama. Takođe je proglašen i za najboljeg boksera Republike Srpske. Učesnik je svetskog seniorskog prvenstva u kik boksu, K1 kao i evropskog prvenstva do 22 godine u amaterskom boksu. U profesionalnom boksu ima devet mečeva, devet pobeda i tri tehničkim nokautom.  12.7.2024. U Banjaluci, osvojio je WBC YOUTH INTERCONTINENTAL pojas, pobedivši Ukrajinca Mikitu Alistratova.

toma vukomanović foto Stanislav Catic
 

Nikolić je takođe naglasio da je Vukomanović sada posvećen završavanju diplomskog rada i otkrio je koji ga izazovi očekuju u narednom periodu.

- Završio je fakultet za fizičku kulturu i sport, smer, profesor. Trenutno završava diplomski tema istog je takođe boks. Nakon diplomskog sledi master. Govori profesionalno dva jezika, italijanski i engleski. 9. Novembra u Minhenu brani prethodno pomenutu titulu.

Tomislav je od rođenja u domu, a tu će ostati dok ne završi studije.

- Ja i moja Marija smo ga krstili čim je napunio 18 godina u manastiru Gomionica kod Banjaluke. U domu je od samog rođenja, ostavljen je sa par meseci starosti. U domu je i dan danas, sve dok mu traju redovne studije - rekao je Nikolić.

Kada je reč o Marku Nikoliću, on je odradio sparing sa Tomislavom Vukomanovićem. To je bio Nikolićev poslednji sparing uoči operacije koja ga očekuje šestog oktobra, a operisaće ga nekadašnji načelnik otorinolaringologije na VMA, doktor Dušan Bijelić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading