ŠUMAHER SE POJAVIO U JAVNOSTI? Oglasio se stručnjak i razočarao mnoge fanove čuvenog vozača

20:10 | 08-10-2024

Ostali sportovi 0

Dr Jusi Posti, koji vodi odeljenje neurohirurgije i traumatskih povreda mozga u Univerzitetskoj bolnici u Turkuu (Finska), sumnja da je nemački vozač dovoljno dobro da bi prisustvovao venčanju.

formula 1

 

Prethodnih dana veliki broj stranih medija pisao je o tome kako se Mihael Šumaher nedavno pojavio na venčanju svoje ćerke.

Dr Jusi Posti, koji vodi odeljenje neurohirurgije i traumatskih povreda mozga u Univerzitetskoj bolnici u Turkuu (Finska), sumnja da je nemački vozač dovoljno dobro da bi prisustvovao venčanju.

- Ako je u njegovom domu izgrađena bolnica, sa kompletnim medicinskim osobljem oko njega, deluje da je većinu vremena proveo kao da je na bolničkom lečenju - izjavio je za novine „Iltalehti“.

- Na osnovu dostupnih informacija, ne verujem da vodi vrlo aktivan život. Sve ukazuje na to da je u lošem stanju. Kao pacijent koji leži u krevetu, većina ljudi postaje toliko krhka i ukočena da ih više nije moguće podići iz kreveta posle toliko godina - objašnjava Posti, dajući medicinsko objašnjenje njegovog mogućeg stanja.

Specijalista priznaje da nema privilegovane informacije o Šumaherovom stanju, ali činjenica da gotovo niko osim najužeg kruga porodice i prijatelja ne zna ništa je indikativna. „To sugeriše da je verovatno bio u istom stanju tokom poslednje decenije. Sumnjam da se nešto iznenada promenilo u ovoj fazi“, tvrdi.

- Obično pacijenti oporave ono što mogu u roku od dve godine, a zatim nivo oporavka obično ostaje stabilan. U suštini, ovi pacijenti su u najboljem slučaju vrlo eksperimentalni modeli - kaže on o oporavku od trauma poput one koju je Šumaher pretrpeo.

Posti kaže da je čitao da se sedmostruki svetski šampion komunicira očima.

- Postoje različite posledice oštećenja mozga. Na primer, povreda može uzrokovati da pacijent ne želi da komunicira ni sa kim osim sa svojom najbližom porodicom - objašnjava.

- Takođe može biti da niko osim njegove najbliže porodice ne može dovoljno stimulisati pacijenta da bi mogao smisleno komunicirati - dodaje u vezi sa njegovim mogućim trenutnim stanjem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading