SPEKTAKL ZA LJUBITELJE BORILAČKIH VEŠTINA Evropski karate kup održan u Srbiji

18:13 | 10-10-2024

Ostali sportovi 0

Evropski karate kup “Belgrejd Čelendž” održan je 6. oktobra u Srbiji

Evropski karate kup

Globalna karate federacija "Haci-O-Kai-Martial Arts" i karate klub Žarkovo zahvaljujući skupštini opštine Čukarica, Sekretarijatu za omladinu i sport i Sportskog centra Bele vode upriličili su sportski dan za ljubitelje ove borilačke vestine. 

U nadmetanju su učestvovali klubovi iz zemlje i inostranstva.Takmičenje se održavalo u katama i borbama. Na početku je održan minut ćutanja u čast nedavno preminulog velikana srpskog, evropskog i svetskog karatea - prof. Dr. Vladimira Jorge. Tom prilikom dodeljena su i majstorska zvanja. Karate klub Žarkovo, iako u jakoj konkurenciji od svoja tri takmičara u katama, osvojio je dve zlatne i jednu srebrnu medalju. Ova sportska manifestacija se održala šesti put po redu i to pod pokroviteljstvom opštine Čukarica i u SC Žarkovo.

Evropski karate kup Privatna arhiva
 

Prisutnima se obratio i Đorđe Bulić, funkcioner opštine Čukarica, većnik za sport, koji im je poželeo dobrodošlicu. 

-  Lepo je videti da ste brojni i da se radujete takmičenju. Želim da budete što uspešniji. Ako ne pobedite danas, pobedićete sutra. Ako ne pobedite na tatamiju, pobedićete u životu. Važno je učestvovati i baviti se sportom - obratio se Bulić na početku turnira.

Bulić je dodao i da svaki dan radi na promociji sporta.

– Svaki dan se trudimo da radimo na promociji sporta i dečijeg/školskog sporta i da pokusamo koliko je do nas da svakom sportu da damo na značaju. Ima mnogo toga da se radi u našoj opštini, ali predsednik opštine Nikola Aritonović se složio da su naša deca i sam sport jedan od prioriteta nase opštine - poručio je Bulić. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading