SVI SMO ROĐENI I SVI ĆEMO UMRETI Legendarni olimpijski šampion objavio da boluje od raka, pa otkrio koliko života mu je ostalo

07:40 | 20-10-2024

Ostali sportovi 0

Čuveni šampion objavio pretužne vesti...

Olimpijske igre

Šestostruki olimpijski šampion na velodromu ser Kris Hoj objavio je da mu je ostalo između dve i četiri godine života, pošto umire od raka prostate.

Legendarni Škot je u februaru otkrio da boluje od raka, da bi u intervjuu za „Sandej Tajms“ izjavio da se bolest proširila na kosti i da leka nema, kao i da to zna već godinu dana.

Hoj je osvojio šest olimpijskih zlata između 2004. i 2012. godine, po čemu je drugi najtrofejniji Britanac, iza Džejsona Kenija, koji ima šest. Iz biciklizma se povukao 2013. godine, a poslednjih godina je radio kao stručni konsultant za BBC. 

Kris Hoj EPA/CHRISTIAN CHARISIUS
 

- Koliko god da se čini neprirodno, to je prirodno. Svi smo rođeni i svi ćemo umreti, sve je to deo procesa. Samo treba da podsećamo sebe da smo srećni da postoje lekovi koje možemo da uzmemo da to odložimo koliko god da je moguće - rekao je Hoj. 

Hoj je, nažalost, otkrio i da njegova supruga Sara boluje od neizlečive bolesti i da mu je najteže palo snimanje audio verzije svojih memoara jer zna da će to njegova deca slušati kada njega više ne bude bilo. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading