VELIKI USPEH Srbija uzela treće vezano zlato na Evropskom prvenstvu

13:13 | 22-10-2024

Ostali sportovi 0

Veliki uspeh i nova medalja...

Bridž

Srpska bridž reprezentacija je na Evropskom prvenstvu malih federacija osvojila zlato treći put za redom!  Ovaj uspeh koji nije pošao za rukom nijednom timu do sad – ispred Ukrajine i Slovačke.

Malo ljudi u Srbiji zna da je bridž, igra sa kartama, klasifikovan kao sport. Ipak, Ministarstvo sporta prepoznalo je bridž kao misaoni sport i dodelilo mu zasluženi status. U mnogim zemljama širom sveta, bridž se uči kao predmet u srednjim školama i na fakultetima.

Bridž Matiass Markovskis
 

 

Bridžisti Srbije su tokom 2024. godine svojim međunarodnim uspesima to i opravdali. Osvojili su medalje: bronzanu na Evropskom parskom prvenstvu za dame, srebrnu na Evropskom timskom prvenstvu za igrače do 31. godine, srebrnu na Svetskom timskom prvenstvu za igrače do 31. godine, i na kraju, zlato na Evropskom prvenstvu malih federacija. Ova medalja je osvojena ubedljivo, sa 11 pobeda u 13 mečeva.

U 2025. godini bridžiste Srbije očekuje najveći izazov do sada. Prvi put u istoriji srpskog bridža, na Evropskom prvenstvu 2024. godine, izboren je plasman među 16 najboljih na svetu, što znači da će reprezentacija Srbije učestvovati na Svetskom prvenstvu koje će se održati u avgustu 2025. godine u Danskoj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading