DOBIJA LI SRBIJA KONAČNO NOVOG SELEKTORA? Terzić progovorio o povratku

19:33 | 23-10-2024

Ostali sportovi 0

Bivši selektor se oglasio o povratku na klupu "orlica".

Zoran Terzić

Beše pre dve nedelje informacija da se Zoran Terzić vraća na klupu Srbije, što je on sam demantovao. Nije tajna da dve strane pregovaraju, a da li će rasplet imati srećan kraj?

Na to je pokušao da odgonetne i sam Terzić koji još uvek ima aktivan ugovor sa Rusijom čije odbojkašice trenira.

- Bilo je razgovora, ali prvo treba da odlučim sve sa Odbojkaškom federacijom Rusije. Komuniciram sa rukovodstvom, još nije jasno. U normalnoj situaciji ne bih sumnjao, ali reprezentacija se dve godine nije takmičila na međunarodnim turnirima. Voleo bih da odvedem ekipu na veliki turnir poput šampionata sveta. Međutim, ne zna se kada će se ukazati takva prilika. Malo je verovatno u bliskoj budućnosti.

Najveći problem Terzića je što ne može Ruskinje da vodi na velika takmičenja...

- Bio sam četiri puta na Olimpijskim igrama, na pet evropskih i deset svetskih prvenstava. Propuštanje turnira nije problem, ali treniranje bez sposobnosti da procenim svoj rad nije lako. Veoma sam uznemiren što se sada ne može pokazati dobra generacija ruskih odbojkašica.

Otkrio je proslavljeni stručnjak da je odbio ponudu da bude selektor ženske reprezentacije Italije.

- Sve dok imam priliku da radim sa Srbijom ili Rusijom, nikada neću voditi drugi tim. U klupskim angažmanima mnogo toga može da odluči visina ugovora, ali u reprezentaciji je reč o emocijama. Imam ih kada čujem himnu te dve zemlje - rekao je Terzić..

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading